Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk fire millioner for å signere

Brann måtte ha hjelp.

(Dagbladet.no): Det koster å være kar! Det har i hvert fall Brann fått erfare etter at de hentet Bengt Sæternes fra Club Brugge i Belgia denne sesongen. For selv om toppspillerne må ned i lønn når de kommer til Norge, betyr ikke det at de spiller gratis.

Ifølge BA fikk Sæternes fire millioner kroner bare for å sette navnet sitt på en kontrakt med bergensklubben. Et såkalt sign-on-fee betalt av investoren Chess.

- Jeg vil ikke kommentere hvem som har fått hva. Men det stemmer at spillere som Ragnvald Soma, Raymond Kvisvik, Bengt Sæternes, og Paul Scharner ikke ville vært i Brann uten hjelp fra investorer, sier Branns sportslige leder Per-Ove Ludvigsen til avisen.

For dyr for RBK

Ifølge BA var Sæternes også aktuell for Rosenborg da han skiftet beite i sommer. Men signaturgasjen skal ha blitt for høy for trønderne.

Det ble det ikke for Brann og Chess. Sæternes' kontrakt med Brann sikrer ham 7,5 millioner i inntekter fram til kontraktsslutt i 2007.

IKKE AKKURAT GRATIS MORO: Men med Bengt Sæternes vant endelig Brann noe igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media