Fikk først ja

Vikersund fikk tidlig i januar klarsignal til å slippe Anette Sagen utfor som prøvehopper. Etterpå har de internasjonale hopptoppene endret mening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIKERSUND/OSLO (Dagbladet): 10. januar fikk arrangøren klarsignal fra det internasjonale skiforbundets (FIS) teknisk delegerte, Sandro Sandugaro, til å invitere seks-sju kvinnelige prøvehoppere til rennet 6. og 7. mars. Så kom kontrabeskjeden fra den mektige FIS-presidenten Gian Franco Kasper.

- For ei uke siden fikk vi et krast brev fra FIS, hvor det heter at jentene ikke får hoppe. Seinere har både politikere og statsministeren engasjert seg. Selv mener jeg at jentene vil klare seg greit i Vikersundbakken. Samtidig har vi behov for å holde oss inne med FIS, slik at vi får tildelt verdenscuprenn igjen, sier rennleder Ole Gunnar Fidjestøl.

Brudd på norsk lov?

I går hersket det full forvirring om Anette Sagen og de andre jentene skal få prøvehoppe. Skal FIS' regelverk, som forbyr jenter å hoppe i større enn 90-metersbakker, gjelde, kan arrangøren få et problem.

Det kan nemlig være brudd på norsk likestillingslov som sier at kvalifikasjoner, og ikke kjønn, skal telle.

- FIS sier at jentene ikke får hoppe skiflyging fordi de er jenter. Jeg vil stoppe rennet hvis de ikke forandrer denne uttalelsen, sier lensmann i Modum, Halvor Hartzt til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.