Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk fotballkarrieren ødelagt da jordskjelvet rammet ferieparadiset. Her trikser Martin (22) med fotballen igjen

- Det er litt framgang hver dag, forteller nesbuen.

MILEPÆL: Martin Skolbekken (22) fikk fotballkarrieren ødelagt da han ble truffet av en murvegg i ferieparadiset Kos, Hellas. Her viser han utrolig framgang. Video: AP / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «En saga er over for min del (...) Det er helt jævlig, rett og slett», skrev fotballspiller Martin Skolbekken på Facebook i juli.

Han lå på sykehuset, og hadde akkurat fått den tunge beskjeden.

Da 22-åringen fra Nes i Akershus og fem venner dro på ferie til Kos, ble de rammet av en tragisk ulykke. Den greske ferieøya ble rammet av et kraftig jordskjelv 21. juli, og en murvegg raste over beina til Skolbekken. Han var på dette tidspunktet aktiv fotballspiller for Funnefoss/Vormsund (FUVO) i 3. divisjon

«Jeg må amputere opp til knærne på begge beina, så min tid som aktiv fotballspeller er over», kunne vennene hans lese på Facebook 10 dager etter jordskjelvet.

- Tøft

To og en halv måned seinere er 22-åringen fast bestemt på å kunne gå igjen før bursdagen sin 14. november. Han er innlagt på Sunnaas sykehus, og trener flere timer om dagen.

- Til tider er det tøft mentalt, men jeg jobber stadig med å holde motivasjonen oppe. Det er litt framgang hver dag, men det er ikke alltid like lett å legge merke til det, forteller Skolbekken til Dagbladet.

Under en treningsøkt tirsdag denne uka fikk Skolbekken oppleve litt framgang, og ballmagi på slutten av økta. Med den ene, gode protesen klarer den tidligere fotballspilleren å trikse.

FRAMGANG: Martin Bakkejord Skolbekken fra Akershus ble skadd i jordskjelv på øya Kos i Hellas. Nå drømmer han om å komme tilbake til hverdagen. Foto: Jan Erik Hæhre / Raumnes
FRAMGANG: Martin Bakkejord Skolbekken fra Akershus ble skadd i jordskjelv på øya Kos i Hellas. Nå drømmer han om å komme tilbake til hverdagen. Foto: Jan Erik Hæhre / Raumnes Vis mer

- For meg som alltid har drevet med dette, var vel ikke triksingen spesielt imponerende. Jeg var bedre før. Men jeg gjorde det i alle fall på første forsøk. Jeg hadde mål om å klare noe mer, men det ble med dette for denne gang, sier Skolbekken til avisa Glåmdalen.

Utelukker ikke ny idrettskarriere

Han har fått protese til det ene beinet, og håper at den andre protesen er på plass til 23-årsdagen.

- Det skal sies at dette er en skikkelig tålmodighetsprøve ut av en annen verden. Det er veldig mange ting som må være på stell for at ting skal gro, sier Skolbekken til Dagbladet

Målet hans er først og fremst å komme tilbake til hverdagen, men han er ikke sikker på at idrettskarrieren er lagt på hylla for godt.

- Det er vanskelig å si så mye om hva jeg skal gjøre, men jeg er jo en idrettsperson, så en skal ikke se bort ifra at dere vil se meg i en eller annen sport på et seinere tidspunkt, sier Skolbekken til Dagbladet.

Han er forespeilet å bli skrevet ut fra Sunnaas i starten av desember.

Natt til 21. juli ble et jordskjelv med styrke på 6,7 ble registrert utenfor Hellas og Tyrkia. Rundt 120 personer ble skadet på den greske øya. I Tyrkia ble nærmere 360 mennesker skadet i jordskjelvet. Flere mistet livet, deriblant en svensk turist.

PANIKK: Like etter et jordskjelv som målte en styrke på 6,7. Nordmenn forsøker å finne vennene sine, og samler seg utenfor bygninger i gatene. Video: Mats Jacobsen / Tipser Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!