Fikk fri for å flytte

Etter knalldebuten for Roma dro John Carew i går rett til Valencia for å pakke sakene sine. Han fikk en ekstra fridag av en strålende fornøyd trener Fabio Capello.

ROMA (Dagbladet): - Jeg er i Valencia for å hente klær og litt pikkpakk, sier John Carew til Dagbladet.

Intervjuforbudet fra Roma er strammet til, men før han avslutter samtalen, bekrefter Carew at straffescoringen mot Brescia er lagt merke til blant folk han setter pris på.

- John Arne har sendt meg en melding og gratulert meg. Veldig hyggelig.

- Har du hørt noe fra andre i landslagsmiljøet?

- Nei, nå har du fått den med John Arne, sier Carew og ler hjertelig.

Fornøyd Semb

- Jeg har ikke snakket med John, men det kommer jeg til å gjøre om ikke så veldig lenge, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

Landslagssjefen er glad på Carews vegne.

- Det er veldig positivt at han gjør et bra innhopp og markerer seg med en gang. Nå må han bruke de nærmeste ukene godt, sier Semb.

Til helga venter bortekamp mot Juventus. Carew-agent Per A. Flod tror Capello kommer til å matche Carew forsiktig.

- Juventus er et mye sterkere lag enn Brescia. John får nok spille, men jeg tolker Capello slik at han har tenkt å vente litt før han lar John spille fra start, sier Flod til Dagbladet.

Husjakt i Spania

I går hadde hele Roma-laget fridag, men Carew fikk altså fri også tirsdag for å ordne det praktiske i Valencia.

- Jeg tror vi prøver å selge huset hans i Valencia. John vil gjerne ha et hus i Spania fortsatt, men helst litt utafor Valencia. Han har tenkt på samme sted som jeg har hus en times kjøretur sør for Valencia, sier Flod.

- Hvor da?

- Det er en av de flotteste byene i området, men jeg har ikke lyst til å røpe navnet.

Får ikke hus

Carew må finne seg bolig i Roma også.

- I Valencia kjøpte han hus først i fjor. Før det hadde han hus gjennom klubben. Det har han ikke her i Roma, sier Flod.

Carew venter trolig med å bli huseier i Roma.

- Han kommer nok til å leie seg et hus for å se hva som skjer. Vi ser jo i første omgang på Roma i ettårsperspektiv. Da er det like greit å leie, og se hva som skjer etter hvert. Han regner jo med å bli lenger, men det er OK å bli kjent med de ulike områdene i byen før han kjøper seg noe, sier Flod.

Venn med Chivu

Perioden som gjest på Hotel Ciceron avsluttes uansett med det første.

- Maks ei uke til. Capello har bedt klubben prioritere å lete etter bolig til John. Han liker nemlig ikke at spillerne hans bor på hotell.

I går og i dag brukte Carew tida på å organisere flytting, levere bilen og ta farvel med venner i Valencia - ikke minst bestekompisen på stamrestauranten Pavarotti. Flod tror ikke Carew blir ensom i Roma heller. Lagkamerat Cristian Chivu - mannen som ga fra seg straffesparket søndag - er allerede blitt en venn.

- John og Chivu kjente hverandre fra før. Da vi forhandlet her i Roma, ba Chivu faktisk om å få komme opp og møte oss. Vi hadde en ti minutters prat på presidentens kontor.

Også resten av lagkameratene stiller opp.

- Jeg tror ikke dette blir noe problem. John har snakket mye med Totti og også de andre spillerne. De er svært omsorgsfulle, og legger ting til rette. Det setter jeg pris på, sier Flod.