Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk fyken av Ferguson etter å ha brukt feil sko

Forlan foretrakk faste knotter.

GRRR: Diego Forlan hadde noen gode dager i Manchester United, som her etter å ha scoret to mål borte mot Liverpool, men til slutt forsvarte ikke prestasjonene en framtid i klubben. Selv forteller spissen at knotteproblematikk var med på å sette spikeren i kista for United-karrieren. Alex Ferguson foretrekker skruknotter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ian Hodgson
GRRR: Diego Forlan hadde noen gode dager i Manchester United, som her etter å ha scoret to mål borte mot Liverpool, men til slutt forsvarte ikke prestasjonene en framtid i klubben. Selv forteller spissen at knotteproblematikk var med på å sette spikeren i kista for United-karrieren. Alex Ferguson foretrekker skruknotter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ian Hodgson Vis mer

||| (Dagbladet.no): Manchester United-manager Alex Fergusons «hårfønerbehandlinger» har etter hvert blitt ganske berømte.

Berømt er også historien om da Ferguson sparket en fotballsko i hodet på David Beckham, noe som effektivt framskyndet Becks' exit på Old Trafford.

Men vent, det fins mer.

Diego Forlan ble utropt til den neste Ole Gunnar Solskjær da han dro på seg den røde drakta i 2002, men manglende suksess gjorde at uruguayaneren forsvant til bedre tider i Villarreal bare drøyt to år senere.

Nå forteller imidlertid Forlan at det er nok en fotballsko-historie bak hans avskjed med Manchester United.

- Ferguson ville at jeg skulle spille med lange knotter, skruknotter som passer til våte baner, men jeg liker bedre faste knotter, sier Forlan, ifølge Daily Telegraph.

Så foran en kamp mot Chelsea lovte Forlan å bytte sko.

- Men jeg gjorde det ikke likevel. Og mot Chelsea skled jeg foran mål og kastet bort en sjanse, forteller uruguayaneren.

- Etterpå hastet jeg mot garderoben for å bytte sko, men Ferguson oppdaget meg. Han rev til seg støvlene og kastet dem. Det var min siste kamp for United, sier Forlan.

Forlan hadde også gode tider i Manchester, og ble blant annet en stor helt da han scoret to mot Liverpool på Anfield tidlig i United-dagene.

I Spania har han likevel nådd helt andre høyder, han ble toppscorer i sin første sesong i Villarreal, og erstattet Fernando Torres i Atletico Madrid i 2007.

Men tross sko-episoden er ikke Forlan uvenner med Ferguson i dag. De to har tvert imot et godt forhold, og spissen har også åpnet for å returnere til Premier League, og gjerne Manchester United i framtida.

- Da vi var i London med Villarreal kom Ferguson til hotellet. Jeg har fortsatt et godt forhold til sir Alex og broren hans Martin. Vi snakker sammen, og noen ganger spør han om søramerikanske spillere jeg kanskje kjenner til, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling