Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk fyken etter sexskandalen

Huselius og Tallinder ferdige i Linköping.

(Dagbladet.no): Linköping hockeyklubb har besluttet å avslutte kontraktene med hockeystjernene Kristian Huselius og Henrik Tallinder.

Det melder klubben på sin hjemmeside.

- Hendelsen er utrolig negativ uansett om spillerne er uskyldige rent rettslig. De har opptrådd skjødesløst, sier klubbtalsmann Christer Mård i en pressemelding.

En 22-årig kvinne anmeldte de to, samt Andreas Lilja, for voldtekt. Saken ble henlagt av politiet, men spillerne vedgikk å ha hatt sex med kvinnen.

Saken har rast i svenske medier, og de tre har blant annet fått mye kritikk etter et intervju med nyhetsbyrået TT.

- Med hensyn til det som er skjedd mener vi at vi ikke kan prestere. Derfor velger vi å akseptere avgjørelsen. Nå fokuserer vi på våre egne familier, heter den i en uttalelse fra spillerne ifølge NTB.

De to spiller egentlig i NHL, men har vikariert i Sverige på grunn av konflikten i ligaen. Tallinder har kontrakt med Buffalo, mens Huselius spiller for Florida.

SPARKET: De svenske landslagsspillerne i ishockey (fra venstre) Andreas Lilja, Kristian Huselius og Henrik Tallinder er i trøbbel etter sexskandalen, der en 22-åring anmeldte voldtekt. De to sistnevnte har nå fått sparken.
SPARKET: De svenske landslagsspillerne i ishockey (fra venstre) Andreas Lilja, Kristian Huselius og Henrik Tallinder er i trøbbel etter sexskandalen, der en 22-åring anmeldte voldtekt. De to sistnevnte har nå fått sparken. Vis mer