Fikk grisebank

Det ble en tøff kveld på jobben for Erling Braut Haaland (21).

OPPGITT: Det var ikke mye som stemte for Erling Braut Haaland mot Ajax. Foto: AP
OPPGITT: Det var ikke mye som stemte for Erling Braut Haaland mot Ajax. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ajax - Borussia Dortmund 4-0 (2-0)

Dortmund reiste til Amsterdam og møtte Ajax til toppoppgjør i Champions Leagues gruppe C. Begge lagene kom inn i kampen med to strake seire og vinneren ville være på god vei mot videre avansement.

Det ble en helsvart kveld på jobb for Haaland og co. og Ajax stoppet ikke før det sto 4-0 på resultattavla.

- For en skam!, skrev den tyske storavisa Bild om resultatet.

Haaland kom seg til et par gode muligheter, men han klarte ikke å overliste hjemmelagets keeper. Dermed ble det en kamp nordmannen nok helst ønsker å glemme.

- Kjenner jeg Haaland godt nok så plages han veldig av dette resultatet, mente TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller.

Etter kampen gikk nordmannen bort til bortesupporterne og beklaget.

- Skrudde av

Viasat-ekspert Rune Bratseth var ikke imponert av det han så og han slakter forsvarsspillet til Dortmund.

- Dortmunds store problem er at de ikke kan forsvare seg. De kollapser jo helt når de slipper inn det første og vondt blir til verre. På 4-0 skrudde jeg av kampen, så dårlig var det, sier Bratseth til Dagbladet og fortsetter tiraden mot Dortmunds forsvarere:

- Jeg er kritisk til Hummels. Han er god med ballen, men han er for dårlig og styrer ikke forsvaret som han skal. Schulz var helt elendig mot Mainz og ikke noe bedre i kveld.

Bratseth var imidlertid ikke så kritisk til Haaland, som han mente fikk lite å jobbe med.

- Erling fikk lite muligheter, men jeg synes han gjorde mye ut av de han fikk. Bare synd Pasveer i Ajax-målet har en fantastisk kamp. Erling viser at han kan skape sjanser mot hvem som helst, men avslutningene ville dessverre ikke inn i kveld, avslutter den tidligere midtstopperkjempen.

BEKLAGET: Haaland strakk hånda i være etter det ydmykende tapet.Foto: AP
BEKLAGET: Haaland strakk hånda i være etter det ydmykende tapet.Foto: AP Vis mer

Selvmål

Det startet tungt for Dortmund som etter ti minutter måtte hente ballen ut av eget nett. Dusan Tadic svingte inn et frispark fra hjørnet av sekstenmeteren og Dortmund kaptein Marco Reus styrte ballen videre i eget nett. allerede etter ti minutter lå under 1-0

15 minutter seinere ble vondt til verre for gjestene. Daley Blind fant litt rom utenfor Dortmunds sekstenmeter og sendte i vei et langskudd. Ballen suste via stanga og i mål.

Det var også resultatet til pause.

GLEDE OG FORTVILELSE: Haaland depper og Ajax jubler. Foto: Reuters
GLEDE OG FORTVILELSE: Haaland depper og Ajax jubler. Foto: Reuters Vis mer

- Filleristet

Den andre omgangen var ikke gammel da Haaland var utrolig nære å skapte liv i kampen igjen. Spissen kom alene med keeper, men avslutningen gikk via Ajax sin keeper og opp i tverrliggeren.

Drøye ti minutter seinere punkterte hjemmelaget kampen. En strålende Antony dro seg innover fra siden og la ballen flott bort i det lengste hjørnet. 3-0 til hjemmelaget.

Ajax ga seg ikke der, og 20 minutter før slutt dukket Champions Leagues toppscorer Sebastien haller opp og satte inn 4-0 med en fin heading.

. Ajax rundspiller og fillerister Borussia Dortmund, utbrøt TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer