GODE KOMPISER: Kjetil Rekdal og Ole Gunnar Solskjær har stor respekt for hverandre, og unner hverandre all sportslig suksess. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
GODE KOMPISER: Kjetil Rekdal og Ole Gunnar Solskjær har stor respekt for hverandre, og unner hverandre all sportslig suksess. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

Fikk gullet servert av Brann - men håper de taper cupfinalen

- Jeg må rette en stor takk til Kjetil Rekdal, sier Solskjær.

(Dagbladet): Molde hadde forberedt seg på stor gullfeiring sist søndag, men gikk slukkøret av banen etter å ha rotet bort seieren mot Strømsgodset i sluttminuttene.

Festen ble imidlertid reddet av at Brann nedsablet Rosenborg på Lerkendal - og rødtrøyene fra Bergen har nok aldri stått høyere i kurs i Molde enn de gjorde søndag kveld.

Men takknemligheten strekker seg ikke lenger enn at manager Ole Gunnar Solskjær krysser fingrene for Aalesund i cupfinalen mot nettopp Brann på søndag.

- Jeg må rette en stor takk til Kjetil (Rekdal), som har hjulpet oss veldig mye. Jeg håper virkelig de vinner cupen, sa Solskjær like etter å ha holdt gulltalen for folket i Molde fra balkongen på Hotel Alexandra.

- Nei? utbrøt en journalist med bergensdialekt, som nettopp hadde spurt om Solskjær hadde noe å si til Brann og Bergen.

- He-he. Jeg må dessverre si det. Kjetil har hjulpet oss godt, han også, svarte Molde-manageren.

- Ville tatt medalje uten europacup
16. oktober spilte AaFK og Rekdal 2-2 mot Rosenborg på Lerkendal - og det er trolig den kampen Solskjær sikter til. Molde-manageren er for øvrig skråsikker på at Aalesund ville havnet på medaljeplass i Tippeligaen i år, om det ikke var for deltakelsen i europacupen.

Tangotrøyene har spilt åtte kamper der denne sesongen, og slo ut Neath FC, Ferencvaros og Elfsborg før det var slutt mot nederlandske AZ Alkmaar.

- Bare se poengene Aalesund tapte i serierundene etter at de hadde vært ute i Europa. Det kostet dem medalje. De er seks poeng bak tredjeplassen nå. Kjetil har vært veldig uheldig med hvordan terminlista ble satt opp, sier Solskjær.

Da Dagbladet videreformidlet Molde-managerens uttalelser til Rekdal på SAS-hotellet i Oslo i ettermiddag, nikket han samtykkende.

- Sånn det har blitt, er jeg faktisk enig i det. Vi er seks poeng bak medalje, og i den perioden vi hadde med 7-8 kamper der vi tok to poeng eller noe, vant vi i europacupen på torsdag og tapte i Tippeligaen på søndag. Vi hadde fått mer ut av de kampene uten europacupspill. Vi møtte lag som Molde to ganger, Tromsø på bortebane, Strømsgodset i Drammen, Viking i Stavanger og Odd Grenland hjemme. Vi hadde en stri tørn, i tillegg til en del skader. De seks, sju poengene vi ligger bak medalje nå, ville vi tatt i den perioden. Det er jeg helt overbevist om, dersom vi hadde spilt helg/helg, sier Rekdal.

Glad for Molde-gull
Men han understreker at han ikke ville byttet europacupspill mot medalje, om han kunne velge.

- Den erfaringen klubben og spillerne har fått i Europa i år, pluss at vi har tatt oss til en ny cupfinale, oppveier ganske mye. Vi har greid å tette luka i serien og kommet oss opp i et anseelig poengantall. Nå har vi 40 poeng, som var målsettingen i år. Og vi har to kamper igjen, så vi kan knote oss opp en plass eller to til på tabellen. Da blir det ikke så ille uansett, sier han.

- Solskjær håper sterkt at dere skal vinne cupfinalen søndag. Det virker som det er god kjemi mellom dere?

- Ja, vi bodde på rom sammen i landslagstida, og har mange like synspunkter på fotball. Vi prater en del sammen om både det ene og andre, og unner hverandre det aller beste. Jeg er veldig glad for at Molde endelig tok gullet, det har de fortjent etter så hard satsing i mange år. De har vært den evige toer bak Rosenborg.  Jeg unner Molde, spillerne, trenerne og folket der et seriegull. Nå var det heldigvis deres tur, sier Rekdal til Dagbladet.

PÅ BEDRINGENS VEI: Rekdal har slitt med influensasymptomer, men var på bedringens vei da han stilte til pressemøte på SAS-hotellet ved Holbergs plass i Oslo i dag. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
PÅ BEDRINGENS VEI: Rekdal har slitt med influensasymptomer, men var på bedringens vei da han stilte til pressemøte på SAS-hotellet ved Holbergs plass i Oslo i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer