Fikk gullhelse med bodypump

SYDNEY (Dagbladet): Trine Hattestad har i år trent bodypump - aerobic med lette vekter og mange repetisjoner - en gang i uka. Trener Per Erling Olsen mener dette har gitt henne helse til å vinne OL-gullet hun har drømt om i 16 år.

- Jeg tror det har holdt henne skadefri, sier han til Dagbladet.

Siden OL-debuten i Los Angeles i 1984, har Trine Hattestad slitt med hemmende skader i både knær, albuer og rygg nesten hver eneste sesong. Slike skader medvirket blant annet til å ødelegge både VM i fjor (bronse) og EM i 1998 (fjerdeplass). Men i år har 34-åringen mot alle odds gått fra triumf til triumf - like fin og hel. Idrettsmedisinere mener hun har en eksepsjonell fysikk - forhistorien tatt i betraktning.

- Trine har trent mer variert. Det har hjulpet, og avlastet leddene hennes, sier friidrettslege Ove Talsnes.

Instruktør

Norges første kvinnelige olympiske mester i friidrett har utdannet seg som aerobicinstruktør. Kurset skulle vise seg ikke å være så dumt da Trine i vinter klekket ut ideen, som har gitt henne både gullrus og rekordinntekter i år.

- Det var Trine sjøl som bestemte seg for å begynne med bodypump. Det er en form for aerobic der hele kroppen trenes fra knær til hals. Hun har kjørt det en gang i uka - med min godkjennelse, sier Olsen.

Under gjentatte jubelbølger i går var det ikke mulig å la gulljenta sjøl legge ut om gullresepten. Derfor må Per Erling Olsen forklare hvorfor styrketrening til musikk med lette vekter og mange repetisjoner gir Trine færre skader:

- Hun bruker andre muskelgrupper som man ikke får med i de vanlige styrkeøvelsene som rykk, frivending, knebøy og benkpress.

Gruppegym

Treningen på småmusklene gir Trine ekstra styrke, som igjen gir skranglete knær og albuer sårt tiltrengt støtte.

- Leddene stabiliseres bedre, sier Olsen.

Treningen foregår i vanlige grupper med mosjonerende hverdagsfolk.

- Der trener alt mulig fra 10- til 25-årsalderen, sier Olsen.

Som tørket tårer da Trine sto på seierspallen. Flagget gikk til topps for Trine for fjerde gang i et internasjonalt mesterskap.

- Dette er definitivt det største, sier Per Erling Olsen.

- Jeg visste jeg hadde sjansen. Men å ta den. Det er stort, sier Trine.

PUMP IT UP: Det ble fart i spydet etter at Trine begynte å trene til musikk.