<strong>HEDRET EIEREN:</strong> Demarai Gray viste t-skjorten med "For Khun Vichai" på og ble omfavnet av alle lagkameratene, inkludert keeper Kasper Schemeicel. Foto:Pa Photos/Nigel French
HEDRET EIEREN: Demarai Gray viste t-skjorten med "For Khun Vichai" på og ble omfavnet av alle lagkameratene, inkludert keeper Kasper Schemeicel. Foto:Pa Photos/Nigel French Vis mer

Leicester slo Cardiff

Fikk gult kort for emosjonell hyllest av den omkomne sjefen

Spilte første kamp etter eierens dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Cardiff - Leicester 0-1 (0-0)

Etter en intern diskusjon var Leicester-spillerne aldri i tvil. De ville spille dagens kamp og hedre nylig omkomne Vichai Srivaddhanaprabha.

- Vi må sørge for at vi gjør ham stolt av oss, manet Jamie Vardy i forkant av lørdagens oppgjør mot Cardiff.

Srivaddhanaprabha døde forrige lørdag da helikopteret hans styrtet like utenfor lagets stadion. De fire andre om bord kom heller ikke unna med livet i behold.

Foto: Pa Photos/Simon Galloway
Foto: Pa Photos/Simon Galloway Vis mer

Begravelse i sju dager

60-åringens begravelsesseremoni startet i dag, og skal vare helt fram til 9. november. Etter dagens kamp setter lagets manager, Claude Puel, og en rekke av spillerne seg på flyet til Thailand for å ta del i markeringen.

Leicester-eieren var Thailands femte rikeste mann, og en rekke høytstående profiler fra hjemlandet dukket opp da begravelsen startet i dag. Deriblant landets konge, Maha Vajiralongkorn, og statsminister, Prawit Wongsuwan.

Srivaddhanaprabha kjøpte Leicester i 2010, og tok dem i 2016 til et seriegull for historiebøkene. Ingen trodde underdogen kunne holde unna for storfavorittene, men til slutt kunne kaptein Wes Morgan løfte Premier League-trofeet.

<strong>STATSMINISTER:</strong> Prawit Wongsuwan i Vichai Srivaddhanaprabhas begravelse. Foto: Reuters
STATSMINISTER: Prawit Wongsuwan i Vichai Srivaddhanaprabhas begravelse. Foto: Reuters Vis mer

Ropte på straffe

Leicester dominerte stort i Wales, og satte Cardiff umiddelbart under press. Bortelaget måtte imidlertid gå målløse av banen til pause, til tross for at de ble snytt for både scoring og straffe.

Vardy fikk avslutte mot et nesten tomt mål, men Souleymane Bamba sto i veien, og ballen gikk via forsvareren, tverrliggeren og ut. Reprisene viste derimot at ballen traff Bambas hånd, og Leicester skulle hatt straffe i situasjonen. Vardy og de andre ropte febrilsk mot dommeren, men ble ikke hørt.

<strong>SJOKKERT:</strong> Leicester-spillerne roper etter straffe. Foto: NTB Scanpix
SJOKKERT: Leicester-spillerne roper etter straffe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Emosjonell feiring

Etter pause fikk Leicester endelig lønn for strevet.

Et innlegg fra Ben Chilwell fant Demarai Gray i feltet, og vingen var sikker i sin sak. Ballen ble hamret i nettet, og både spillerne og supporterne brøt ut i vill, hemningsløs jubel.

Gray rev umiddelbart av seg drakta og viste ei T-skjorte med eierens navn på. Spillerne løp bort til fansen, og sammen hyllet de sin omkomne eier. Flere av spillerne hadde vært tårevåte før kampstart, og scoringen førte til nok et emosjonelt øyeblikk i Cardiff.

I etterkant ble Gray belønnet med det gule kortet for å ha dratt av seg drakta. Det fikk mange til å reagere, mens andre mente at dommer Lee Probert gjorde rett da han hentet fram kortet.

Gray angrer imidlertid neppe på feiringen, og til slutt var det hans scoring som utgjorde forskjellen på lagene.

Slik gikk det i de øvrige kampene som ble spilt kl. 16:

  • Everton - Brighton 3-1
  • Newcastle - Watford 1-0
  • West Ham - Burnley 3-2

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer