Fikk Haaland-tips: Herjer

Patrick Bamford (27) har storspilt for Leeds denne sesongen, og ble nok en gang matchvinner for Yorkshire-klubben da de slo Burnley 1-0 søndag. Trener Marcelo Bielsa skal ha gitt Bamford tips om å studere Erling Braut Haaland.

STORSPILLER: Patrick Bamford har herjet for Leeds denne sesongen. Foto: NTB
STORSPILLER: Patrick Bamford har herjet for Leeds denne sesongen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Patrick Bamford har virkelig vært en av Premier Leagues store lysglimter denne sesongen.

I gårsdagens kamp mot Burnley ble han nok en gang matchvinner for Leeds, da han scoret kampens eneste mål. Scoringen var Bamfords niende mål for sesongen.

Det gjør at han nå ligger som nummer sju på toppscorerlista i Premier League.

Sist Bamford hadde en hel sesong i Premier League var i 2016-17-sesongen for Chelsea. Den gangen fikk han åtte opptredener og scoret ett mål for London-klubben. Siden den gang har han hatt variert suksess for klubber i Championship.

NYE HAALAND: Svenske Noah (2) tar av i sosiale medier med sin skuddsikre venstrefot. Video: Rødt Kort / noah.ba10. Vis mer

Haaland-effekt

Men nå ser det virkelig ut som at Bamford har funnet formen på det øverste nivået, og ifølge han selv kan det skyldes studier av en nordmann fra Bryne.

I podkasten Ornstein og Chapman podkast forteller Bamford at han fikk et tips for en stund siden av trener av Marcelo Bielsa om å studere Erling Braut Haaland.

- Noen ganger får du sendt klipp av forsvareren du skal spille mot. De siste tre ukene har jeg blitt tilsendt to eller tre videoer hver dag av Erling Haaland, på 15 minutter hver, forteller Bamford i podkasten, som ble spilt inn etter kampen mot Chelsea den 5. desember.

- Jeg så på videoene for å se om jeg kunne plukke noe ut fra spillet hans, sier Bamford.

Gitt resultater

Åtte av målene til Bamford denne sesongen har kommet fra åpent spill. Tidligere denne måneden var det nest best i Europas topp-fem ligaer, rett bak Erling Braut Haaland.

Bamford mener studiene av Haaland-klippene har påvirket hans spill. Leeds-spissen påpeker blant annet at målet han scoret mot Chelsea tidligere i desember, var synonymt med den type løp Haaland gjør.

- For å være ærlig var det ganske likt noen av målene hans. Jeg tror jeg fortsatt kan jobbe med eksplosiviteten til noen av løpene mine noen ganger. Noen ganger løper jeg uten hundre prosents besluttsomhet eller overbevisning, sier spissen videre.

Haaland er for øvrig født i Leeds og har tidligere uttrykt sin kjærlighet overfor klubben i et intervju med Aftenposten tilbake i 2017.

- Jeg ønsker å bli best mulig. Drømmen er å vinne Premier League med Leeds. I tillegg er målet å bli en bedre spiller enn det pappa var. Jeg håper på å kunne få flere landskamper enn det han gjorde, sa Erling Braut Haaland til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer