Johannes Rydzek nære ulykke

Fikk hakeslepp av nestenulykke: - Det kunne ha blitt veldig, veldig stygt

Johannes Rydzek opplevde en aldri så liten skrekkopplevelse under et treningshopp i finske Ruka.

NESTENULYKKE: For VM-kongen Johannes Rydzek. Foto: NTB Scanpix
NESTENULYKKE: For VM-kongen Johannes Rydzek. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den tyske kombinertløperen har selv lagt ut en video av hendelsen på Instagram i dag.

Det som skjer er at en hoppski plutselig ligger foran han og blokkerer i overrenna. Den tyske VM-kongen så ikke dette før han satte utfor - og dermed blokkerte skien for ham gjennom hele turen ned fra bommen til hoppkanten.

Heldigvis greide Rydzek å holde roen og komme seg trygt ned, uten fall og konsekvensene det kunne hatt der han suste nedover i 80-90 kilometer i timen.

Han landet elegant på beina på kulen. Uten noen skader.

På hoppkanten sto forskrekkede trenere og skrek «nei, nei, nei» mens kombinertutøveren med 6 VM-gull og sølv og bronse fra OL kjempet for å lande trygt.

– Øyeblikket når du plutselig har en ski foran deg i sporet. Heldigvis klarte jeg å gjennomføre. Takk til min store skytsengel i dag!, skriver Johannes Rydzek på Instagram.

- Kan miste kontroll

Den norske kombinerttreneren Bjørn Kåre Ingebrigtsen forteller til NRK at dette har vært «den store snakkisen» i den norske kombinertleiren i dag.

Og at selv om Rydzek parerte ulykken elegant, kunne det gått veldig, veldig galt:

- Du kommer ned mot hoppkanten i nærmere 90 kilometer i timen. Hvis det ligger noe foran deg i sporet da, kan du få en bråstopp og miste kontrollen fullstendig. Da kan du få et alvorlig fall. Det kunne blitt veldig, veldig stygt, sier han til NRK.

Han legger til:

- Jeg har aldri sett noe lignende, og jeg har sett en del skihopp opp gjennom. Det har vel skjedd at det har kommet en ski før, men aldri samtidig som det kommer en hopper. Det var en utrolig timing.

Norsk håp

De norske kombinertgutta sesongåpner i Ruka denne helga. Torsdag er det kvalifisering, før det er renn fredag, lørdag og søndag.

Magnus Moan, Jørgen Graabak, Jan Schmid, Mikko Kokslien, Espen Andersen og Sindre Ure Søtvi er de seks representantene for Norge.

Mikko Kokslien viste storform med to NM-gull på Beitostølen forrige helg, etter at han har slitt med sykdom den siste tida:

Til NTB sa han følgende:

- Det var egentlig en drømmeåpning for meg. Det er deilig å starte på denne måten, og nå vet jeg at jeg er i posisjon til å gjøre det bra videre utover vinteren.

25 år gamle Sinder Ure Søtvi imponerte også nok på Beitostløen til å få sjansen i verdenscupen.

- Sindre får sjansen i Ruka etter meget gode prestasjoner i NM. Han har sin styrke i hoppbakken, og det kan være en fordel i den store bakken i Ruka, sier landslagssjef Kristian Hammer til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer