Erling Braut Haaland

Fikk hakeslepp

- Jeg er veldig, veldig glad, sier Max Szymura. 13-åringen fra Frankfurt fikk drømmemøte med Erling Braut Haaland (21) på Ullevaal stadion i dag.

MINNE FOR LIVET: Max Szymura fikk tatt et bilde sammen med Erling Braut Haaland utenfor Ullevaal stadion i formiddag. Foto: Privat
MINNE FOR LIVET: Max Szymura fikk tatt et bilde sammen med Erling Braut Haaland utenfor Ullevaal stadion i formiddag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Rett etter klokka 11.00 i formiddag svingte bussene med fotballandslaget opp foran Ullevaal stadion.

En etter en kom spillerne ut for å trene før kampen mot Serbia i Nations League torsdag. Bak sperringene sto Max Szymura (13) fra Frankfurt og ventet - sammen med foreldrene sine.

Så skjedde det som ga tenåringen hakeslepp. Det han drømte om ble virkelighet. Erling Braut Haaland kom bort og signerte landslagsdrakta Max hadde kjøpt for et par dager siden. Ikke nok med det: Han fikk også bilde sammen med Haaland.

- Jeg er veldig, veldig glad, forteller tyskeren til Dagbladet.

SMIL: Her er øyeblikket 13-åringen aldri vil glemme. Foto: Privat
SMIL: Her er øyeblikket 13-åringen aldri vil glemme. Foto: Privat Vis mer

Max, mamma Katharina og pappa Marek har vært på ferie i Norge, men reiser hjem til Frankfurt søndag kveld.

Bare timer før hjemreisen gikk drømmen til Max i oppfyllelse. De har vært på de vanlige turistattraksjonene som Munch-museet og Holmenkollen. Men i formiddag gikk turen til nasjonalarenaen.

- Jeg så på Instagram at landslaget trente på Ullevaal stadion. Da dro vi hit for å se om det var mulig å treffe spillerne, forteller Max.

Og Haaland tok seg tida. Til stor, tysk stas.

- Vi drar i dag. Men på den siste dagen fikk han det han ønsket seg, forteller mamma Katharina.

SIGNERT DRAKT: Max Szymura sammen med pappa Marek og mamma Katharina utenfor Ullevaal stadion. Foto: Tore Ulrik Bratland
SIGNERT DRAKT: Max Szymura sammen med pappa Marek og mamma Katharina utenfor Ullevaal stadion. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Hva kommer vennene dine i Tyskland til å si?

- De kommer til å mene at dette er helt utrolig, sier Max.

- Mange gutter på skolen er Haaland-fan. Jeg håper de blir glade på mine vegne og ikke sjalu.

Han er strålende fornøyd med Oslo-besøket. Han mener byen er finere enn Frankfurt.

Som Eintracht Frankfurt-supporter er også Jens Petter Hauge en favoritt, men Haaland-autografen var prikken over i-en.

NY SAMLING: Erling Braut Haaland og Norge forbereder kamp mot Serbia i Nations League torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB
NY SAMLING: Erling Braut Haaland og Norge forbereder kamp mot Serbia i Nations League torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Landslaget lukket treninga etter 15 minutter i dag. Haaland så smilende og «fit» ut - og har store uker foran seg. Snart venter Manchester City og det gigantiske sirkuset som heter Premier League. Men først er det Nations League med Norge.

- Hvordan takler han styret rundt overgangen?

- Jeg tror det går bra, sier landslagstrener Ståle Solbakken til Dagbladet.

- Lørdag hadde vi trening på en time. Så spiste vi middag og sov. Så har vi hatt et møte. Jeg har ikke fått snakket inngående verken med Erling eller noen av de andre.

HUMRER: Tyske Bild meldte at Erling Braut Haaland ga bort 33 Rolex-klokker da han dro fra Borussia Dortmund. Vis mer

Kampen mot Serbia spilles på Stadion Rajko Mitic i Beograd torsdag. Deretter venter Sverige på Friends Arena i Stockholm søndag.

Også Slovenia er i gruppa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer