<strong>DRØMMEUKE:</strong> LSK-spiller Synne Skinnes Hansen ble tatt ut på landslaget, så avgjorde hun NM-kvartfinalekampen mot Stabæk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DRØMMEUKE: LSK-spiller Synne Skinnes Hansen ble tatt ut på landslaget, så avgjorde hun NM-kvartfinalekampen mot Stabæk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Synne Skinnes Hansen er ny i landslagstroppen

Fikk Hegerbergs plass i landslagstroppen - så avgjorde hun cupkvarten

Drømmeuke for LSK Kvinners nye stjerne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det gikk under radaren etter Ada Stolsmo Hegerbergs landslagsnekt, men Synne Skinnes Hansen er det nye navnet i landslagstroppen til Martin Sjögren. 22-åringen var spilleren som tok plassen i landslagstroppen mot Nord-Irland og Slovakia.

- Det er helt fantastisk å være tilbake, det har alltid vært målet mitt å spille på landslaget. Det er rett og slett kjempegøy, forteller en sprudlende glad LSK Kvinner-spiller.

Brette opp ermene

Det har vært mye turbulens etter at kvinnelandslaget dro hjem fra EM uten å ha scoret mål og med null poeng fra de tre kampene. Kvinnelandslaget har falt til sin laveste plass noensinne på FIFA-rankingen og må nå klare seg uten sin største stjerne.

For Skinnes Hansen, som ikke var med i EM-troppen, var det kjedelig å sitte hjemme og følge med på mesterskapet fra sofaen.

- Selvsagt vil man at landslaget skal gjøre det bra, det var ikke gøy å se at de ikke lykkes.

Nå starter landslaget på en ny kvalifisering uten den største profilen. Troppens ferskeste medlem vil ikke uttale seg om Hegerbergsaken, men er klar på hva som gjelder for de kommene landskampene.

- Vi må bare brette opp ermene , jobbe knallhardt og gi full innsats. Det er gøy å komme inn til starten på en ny kvalik og forhåpentligvis være med hele veien. Jeg skal bidra med det jeg er god på, sier spilleren som fikk sin hittil eneste landskamp i 10-0-seieren mot Kasakhstan i september i fjor.

Vil score mer

Om ikke landslagsuttaket var nok, ble uka enda bedre for Skinnes Hansen. På onsdag ble hun den store helten da rivalen Stabæk ble slått 3-1 etter ekstraomganger. To mål var signert kantspilleren.

- Det er alltid en deilig følelse å slå Stabæk på Nadderud. Nå slo vi det som like gjerne kunne vært en finalemotstander i kvartfinalen. Det var viktig, fastslår Skinnes Hansen.

Skinnes Hansen beskriver seg som en spiller med mye fart og gode bevegelser. Denne sesongen har hun fem mål på femten kamper for LSK Kvinner. Det antallet er hun ikke helt fornøyd med.

- Jeg ser på meg selv som en spiller som kan score mål og avgjøre kamper. Derfor er jeg ikke helt fornøyd med antall mål så langt. Det trener jeg på hver dag for å score mer. Jeg kommer også til innlegg, så lenge det blir mål er jeg fornøyd.

22-åringen fra Hvittingfoss i Buskerud hadde flere sesonger bak seg i Røa da hun gikk til LSK Kvinner i vinter. Det var for å utvikle seg videre som spiller, etter å ha spilt fast i Toppserien siden hun var 17 år gammel.

Jeg er god en-mot-en, men har fortsatt mye å gå på der og ønsker å bli bedre. I tillegg vil jeg bli en bedre avslutter. Det er spesielt de to tingene jeg ser utviklingspotensiale i og som jeg trener på hver dag.

Veldig lyst på seriegull

I dag møter serieleder LSK Kvinner det soleklare bunnlaget Medkila borte. Klubben fra Harstad står uten seier så langt i Toppserien denne sesongen og har kun to poeng. Likevel forventer ikke Skinnes Hansen seg en enkel kamp.

- Medkila borte er en vanskelig kamp og vi skal ikke kimse av dem, selv om de ligger langt ned på tabellen. Vi må være minst like skjerpet for å vinne der som da vi møtte Stabæk i cupen tidligere denne uka.

Med sju serierunder igjen har LSK Kvinner fem poeng ned til Avaldsnes på andreplass.

- Vi har veldig lyst til å få det seriegullet, vi må være på i de kampene som er igjen, for ingenting er avgjort. Avaldsnes er veldig sterke og har gjort unna alle de vanskeligste kampene mot toppmotstanderne. Det kommer til å bli en kamp helt inn.

Toppserien 16. serierunde

Lørdag kl. 15:

Medkila - LSK Kvinner

Kolbotn - Stabæk

Røa - Trondheims-Ørn

Søndag kl. 15:

Arna-Bjørnar - Grand Bodø

Sandviken - Vålerenga

Se alle kampene direkte her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer