Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk heit Northug-hilsen

Den tidligere skikongen (33) svarte det svenske stjerneskuddet Linn Svahn (20): - Elskling.

TRIUMF: Linn Svahn (i midten) gikk til topps i Davos foran Maiken Caspersen Falla (t.v.) og Sophie Caldwell. Foto: NTB scanpix
TRIUMF: Linn Svahn (i midten) gikk til topps i Davos foran Maiken Caspersen Falla (t.v.) og Sophie Caldwell. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det svenske skitalentet Linn Svahn fikk sitt gjennombrudd sist helg da hun vant verdenscupsprinten i Davos. 20-åringen gikk til topps foran Maiken Caspersen Falla og Sophie Caldwell. Og med ett fikk Sverige en ny yndling.

Med suksessen kommer også oppmerksomheten, også fra Petter Northug. Den tidligere skikongen har klinket til med en hilsen av den amorøse sorten.

OVERRASKET: Petter Northug skulle bare signere noen bøker i Oslo sentrum, men Rød løpers reporter Thea hadde andre planer. Video: Emilie Rydning Vis mer

Til Expressen forteller Svahn at hun var hodestups forelsket i Northug for fire-fem år siden.

- Han var min største kjærlighet i livet. I 2014 og 2015 var det litt «head over heels» der, forteller hun.

Etter seieren i Davos fortalte hun at hun hadde tatt etter nordmannens sprintteknikk. Hun la heller ikke skjul på de tidligere følelsene for den trønderske glimt-i-øyet-mannen. Nå har hun fått tilbakemelding.

EN LURING: Petter Northug. Foto: NTB scanpix
EN LURING: Petter Northug. Foto: NTB scanpix Vis mer

På en fire år gammel kjærlighetserklæring på Instagram, har Northug svart med blått hjerte og ordene: «Elskling.»

- Jeg vet ikke om kjærligheten er besvart. Men jeg har vært ganske tydelig på at det der var for fire år siden og at jeg ikke visste bedre, forteller Svahn til Expressen.

Triumfen sist helg blir beskrevet som en «sjokkseier». Og navnet Svan klinger godt i svensk langrenn. Men hun avviser at hun er i slekt med skilegenden Gunde Svan.

- Nei, men jeg forstår at folk spør. Jeg har sett at det har kommet opp forslag på Google, «Linn Svahns pappa». Men nei, Gunde Svan er ikke min pappa, sier Svahn - med «h» i etternavnet.

På spørsmål om hvem hun er, svarer hun:

- Jeg har nettopp fylt 20 år og er en ganske kjapp skiløper. En vinnerskalle, jeg elsker å konkurrere.

Dagbladets kommentator, Esten O. Sæther, var svært begeistret etter Svahn-triumfen i Davos:

- Enda en ny superrask svenske. Bedre blir det ikke, skrev han.

- Svenske Linn Svahn vant sprinten på første forsøk. Er du riktig gammel, kan du glemme rettsskrivningen og fleipe med at dette er starten på en ny «Svan-epoke».

FOR DRØYT: Petter Northugs siste video på sosiale medier ble rett og slett for drøy kost for Facebook. Video: Per Magne Dalen og Emilie Rydning Vis mer

Denne helga er det renn i Planica i Slovenia. Svahn vil følge opp suksessen.

- Jeg føler meg veldig trygg på formen. Så er du avhengig av at dagsformen også klaffer hvis du skal utrette noe, sier hun til Expressen.

- Jeg er en person som vil alt eller ingenting, erklærer hun.

Kommer det en ny melding fra Northug?