Fikk Herrem til å skrike og hyle på restaurant: - Måtte sette meg for meg selv

Nå nyter håndballjentene endelig å se på håndballgutta.

ENGASJERT: Camilla Herrem er alltid engasjert når hun spiller selv. Minst like engasjert er hun når håndballherrene spiller.Foto: EPA/FRANK CILIUS DENMARK OUT
ENGASJERT: Camilla Herrem er alltid engasjert når hun spiller selv. Minst like engasjert er hun når håndballherrene spiller.Foto: EPA/FRANK CILIUS DENMARK OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv om Norge skuffet med uavgjort mot Makedonia, har de norske håndballherrene fremdeles en god sjanse til å komme til semifinalen.

Det skjer hvis Norge tar poeng mot Frankrike eller Polen avgir poeng mot Kroatia.

30 år etter håndballjentenes gjennombrudd, er håndballgutta i ferd med å gjøre det samme. Det gleder de populære håndballjentene stort.

- Det er magisk å se på. Helt fantastisk. De spiller så sinnsykt bra sammen nå. Norge har ingen Kiril Lazovic, men et veldig bra lag og utrolig bra lagånd. Det er en stor fordel, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

- Jeg merker at interessen for herrehåndball øker. Det er knallbra at de får oppmerksomheten de fortjener. Det er dritkult, sier landslagsvingen.

Skrek på restaurant under landskampen Hun ser absolutt alt av kamper under herrenes håndball-EM. Derfor passet det dårlig at hun og lagvenninnene skulle spise på kinarestaurant under kampen mellom Norge og Makedonia.

Herrem stilte likevel sporty opp på middagen sammen med resten av laget, men var ikke mentalt til stede i det sosiale fellesskapet.

- Jeg satt på mobilen under hele kampen og skrek høyt mange ganger. Det ble veldig mye skriking og hyling. Det passet seg nok ikke helt på en kinarestaurant. Jeg måtte sette meg for meg selv, sier Herrem og ler.

- Men mange av de andre på laget er også interessert. De svenske jentene satt også og heiet på Norge. Det er veldig gøy.

- Alle tjener på det Tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Eding deler også positiviteten.

- Herrenes suksess er fantastisk for norsk håndball. Det er ikke noe som er bedre enn at begge lykkes. Landslagene er en del av samme organisasjon, samme teamet. Alle tjener på at det går bra for gutta, sier Gro Hammerseng-Edin til Dagbladet.

- Det øker håndballinteressen og det blir om mulig enda mer entusiasme rundt håndball i Norge. Det er ekstremt artig å følge med på mesterskap nå som Norge er med og gjør det så godt. Det er vesentlig mer moro å følge når de norske gutta er med på moroa og markerer seg, sier den tidligere landslagskapteinen.

Krysser alt hun har Både Hammerseng og Herrem håper at håndballgutta kan kvalifisere seg for OL i Rio til sommeren.

- Begge lagene sammen i OL vil være fantastisk. Det er noe jeg unner enhver utøver å ta del i. Det er en spesiell følelse å være med i OL. Man føler et felleskap med de andre norske utøverne som er med og kan hente inspirasjon hos hverandre og ikke minst samarbeide for å lære hverandre, sier Hammerseng-Edin.

- Det hadde vært sinnsykt rått og vi kunne vært i OL sammen. Vi får bare krysse alt vi har for at de klarer det. Alt er mulig. Det viste de da de slo Polen foran deres fans på lørdag, supplerer Herrem.

- Fryktelig gøy å se Også veteranene Kjersti Grini og Trine Haltvik har latt seg imponere.

- Det er fryktelig gøy å se. Endelig er det et ydmykt lag som kjemper for hverandre. Et lag med trygghet og selvtillit hvor spillerne bretter ut talentene sine, sier  Grini til Dagbladet.

- Jeg er litt overrasket og kjempeimponert. Det er fantastisk artig. De har hatt noe på gang en stund og bygget stein på stein, mener Haltvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer