Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk hjelp av Kajsa

Anne Gerd Eieland (20) var fornøyd med 1,89 meter i går. Men mest av alt var hun glad for oppbackingen hun fikk av Sveriges stjernehopper Kajsa Bergqvist (26).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun sa til meg at prøvehoppene på oppvarmingen så bra ut. Da ble jeg veldig glad. Der er herlig å få litt oppbacking, sier Anne Gerd Eieland til Dagbladet.

For to uker siden slo hun til med 1,92 og klarte med det B-kravet til VM. I går fikk ungjenta prøvd seg blant de store stjernene. Det var nervepirrende.

- Det var litt skummelt, men veldig gøy. Det hadde vært gøy med 1,92. Men så lenge jeg hopper opp mot mitt beste, må jeg være fornøyd, sier hun.

Stor stas

Hanne Haugland er venninne med Kajsa Bergqvist. Den svenske stjernen hadde Haugland som forbilde. Nå kan den blonde, svenske jenta ta over rollen til Haugland for Eieland.

- Jeg snakket med henne for første gang i går. Det var veldig koselig. Hanne, Kajsa og jeg møttes, forteller hun.

Hun legger ikke skjult på at det er stas med Kajsa.

- Det er en fordel å ha en så god høydehopper for Sverige. Da jeg trengte teip for å markere hvor jeg skulle starte tilløpet, var det ikke vanskelig å bestemme seg for hvem jeg skulle spørre, sier Eieland.

Vil til finale

20-åringen imponerte landslagssjef Kjetil Tømmernes da hun klarte B-kravet til VM. Med det resultatet er hun helt i toppen på U23 verdensstatistikken. Nå venter U23-VM og senior-VM i Paris. Jenta fra Iveland i Aust-Agder legger ikke lista for høyt.

- Jeg håper å klare å kvalifisere meg til finalen i U23-VM som arrangeres i slutten av juli, sier Eieland.

VM i Paris i slutten av august tør hun ikke tenke på engang.

6. PLASS: For en gangs skyld nådde ikke Kajsa Bergqvist opp. Det ble en uvanlig sjetteplass på den svenske jenta. <!--/BTEK2-->
TALENT: Anne Gerd Eieland nådde ikke opp i konkurransen, men var like blid. Hun fikk nemlig hjelp av verdensener Kajsa Bergqvist. Det kan bli gull verdt i framtida.<!--/BTEK0--><!--BTEK1-->