Fikk hjelp av superapparat

Hermann Maier kjørte ned til sølv i går. Et behandlingsapparat utviklet av en gresk kvantefysiker har betydd mye for Maiers sensasjonelle comeback.

Kassasom er 1,30 meter høy og 50 centimeter bred, heter PAP IMI. Ifølge Maiers viktigste medisinske rettleder, direktør Heini Bergmüller ved Obertauern-instituttet, har behandlingen med apparatet, som kalles - hold dere fast! - ioneinduksjonsterapiapparat, gitt Maier kjempeframskritt.

- Dette har virket på Maier som et under. Det sverger han i alle fall selv, sier Bergmüller.

Apparatet produserer 400000 millibar energi, og brukes til å stimulere Maiers muskler.

- Hermann har brukt apparatet i flere uker. Det stimulerer nervene og musklene. Hele kroppen står i spenning. Etter behandlingen merker han en kribling i det opererte beinet, sier Bergmüller.

Ikke full kraft

PAP IMI blir ifølge Bergmüller også brukt i medisinen overfor komapasienter. I USA blir det brukt av svømmere og spillere i amerikansk fotball. Det skal også være testet i et forsøk på 80 veddeløpshester. 75 av hestene vant løp kort tid etter behandlingen.

Uansett behandling, er Maier i alle fall tilbake i alpinttoppen. I går kjørte han ganske dårlig, men fikk likevel sølv, 77 hundredeler bak erkerivalen Stefan Eberharter.

- Jeg mistet for mye i den nederste delen av løypa. Jeg har fortsatt ikke full kraft og topp kondisjon, sier Maier.

Stephan Eberharter kopierte gullet i super-G fra VM i Saalbach for 12 år siden.

Stolt Stephan

- Jeg er stolt av å være verdensmester igjen, sier 33-åringen (blir 34 i mars), som har varslet at han gir seg etter denne sesongen.

Selv om han ikke sa det åpent, var det tydelig at Eberharter nøt tilfredsstillelsen av å sette Maier på plass dagen etter at Maier fikk absolutt all oppmerksomhet før rennet.

- Jeg har allerede oppnådd alt. Nå kan jeg bare roe ned, sier han.

TILBAKE: I går kjørte Hermann Maier ganske dårlig. Men det holdt til sølv, 77 hundredeler bak erkerivalen Stefan Eberharter.