Fikk hjelp av superapparat

Hermann Maier kjørte ned til sølv i går. Et behandlingsapparat utviklet av en gresk kvantefysiker har betydd mye for Maiers sensasjonelle comeback.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kassasom er 1,30 meter høy og 50 centimeter bred, heter PAP IMI. Ifølge Maiers viktigste medisinske rettleder, direktør Heini Bergmüller ved Obertauern-instituttet, har behandlingen med apparatet, som kalles - hold dere fast! - ioneinduksjonsterapiapparat, gitt Maier kjempeframskritt.

- Dette har virket på Maier som et under. Det sverger han i alle fall selv, sier Bergmüller.

Apparatet produserer 400000 millibar energi, og brukes til å stimulere Maiers muskler.

- Hermann har brukt apparatet i flere uker. Det stimulerer nervene og musklene. Hele kroppen står i spenning. Etter behandlingen merker han en kribling i det opererte beinet, sier Bergmüller.

Ikke full kraft

PAP IMI blir ifølge Bergmüller også brukt i medisinen overfor komapasienter. I USA blir det brukt av svømmere og spillere i amerikansk fotball. Det skal også være testet i et forsøk på 80 veddeløpshester. 75 av hestene vant løp kort tid etter behandlingen.

Uansett behandling, er Maier i alle fall tilbake i alpinttoppen. I går kjørte han ganske dårlig, men fikk likevel sølv, 77 hundredeler bak erkerivalen Stefan Eberharter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer