Ragnhild Haga vil bryte tabu:

Fikk hjelp til å gå ned i vekt

Regjerende olympisk mester Ragnhild Haga forteller til Dagbladet at hun har fått hjelp av Olympiatoppen til å gå ned i vekt før viktige konkurranser. Nå advarer hun yngre løpere mot å kopiere de beste seniorløperne.

VIL SNAKKE ÅPENT: Ragnhild Haga ønsker å snakke om det som er tabubelagt for mange i langrennsmiljøet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL SNAKKE ÅPENT: Ragnhild Haga ønsker å snakke om det som er tabubelagt for mange i langrennsmiljøet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Debatten om ernæringsutfordringene i langrennssporten har preget nyhetsbildet i det siste. Dagbladets har avdekket et høyt antall landslagsløpere med spiseforstyrrelser på 1980-tallet og en markant økning i antallet skijenter med forstyrret spiseatferd i dag.

Dobbelt olympisk mester fra Pyeongchang, Ragnhild Haga, ønsker i dette intervjuet med Dagbladet å løfte fram og nyansere et nytt aspekt i debatten, som for mange er tabubelagt:

Nemlig «tuning» av vekt - også kalt vektoptimalisering i forkant av store konkurranser - i den absolutte toppidretten.

Haga vil bidra med åpenhet og ærlighet, for å unngå at temaet skal forbli tabulagt og misforstått i deler av langrennsmiljøet.

30-åringen innrømmer nå overfor Dagbladet at hun selv har bedrevet vektoptimalisering i forkant av viktige skirenn. Hun mener at det har skjedd på en forsvarlig måte.

- Jeg har noen ganger gått opp i vekt om sommeren og ned i vekt om vinteren, for å være mer robust i sesongoppkjøring og å «tune» vekta inn mot de viktigste konkurransene. Med andre ord gjør jeg det samme som en del av herrene gjør. Jeg fikk også hjelp til å gjøre det, forteller Ragnhild Haga til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer