Fikk hjerteflimmer av glede

Fem minutter før drama-slutt på Lerkendal kom hjerteflimmeret og tok Drillo. 23. mai skal han opereres for ubehaget som kommer i hver eneste Tippeligakamp.

TRONDHEIM (Dagbladet): Da Steinar Sørlie ble feiret som den store kongen han var ute på Lerkendal-gresset, sto Drillo i garderoben og tok pulsen på seg sjøl. Ikke tipp topp, akkurat - ei heller jublende over sjokkseieren i Trondheim. Men tre poeng rikere og bare målforskjellen unna tippeligatoppen forsikrer FFK-treneren at det ikke er noe farlig med tilstanden hans.

Drillos høyst private diagnose i går kveld gikk på at det står verre til med laget enn med treneren.

-  Det er ikke noe farlig, sier Drillo om hjerteflimmeret som plager ham. -  I denne kampen kom det først fem minutter før slutt. Og det er litt rart - dette var jo mye mer spennende enn mot Lyn og Viking.

-  I de kampene kom det begge gangene i første omgang.

Deilig smultring

Fredrikstads poengran på Lerkendal hadde ligget en halvtime i Steinar Sørlies keeperhansker da Drillo fikk sine problemer. Etterpå kunne han konstatere at der lå poengene trygt. For hadde det ikke vært for den tidligere RBK-reserven ville FFK fått hatten full.

Og så reiste de hjem med verdens beste smultring.

-  Jeg er skuffet over at vi ikke klarer å demme opp bedre, sier Drillo til Dagbladet. -  Den første halvtimen var vi veldig dårlige. Og så ble vi litt bedre før pause og var OK til vi scoret målet.

 REDDET ALT:  Fredrikstad-keeper Steinar Sørlie reddet alt Rosenborg skapte av sjanser på Lerkendal i går, og var banens bestemann i den overraskende seieren. Her er det Frode Johnsen (nærmest Sørlie) og Roar Strand som blir stanset. Lengst unna: Daniel Braaten. Foto: TOM E. ØSTHUUS
REDDET ALT: Fredrikstad-keeper Steinar Sørlie reddet alt Rosenborg skapte av sjanser på Lerkendal i går, og var banens bestemann i den overraskende seieren. Her er det Frode Johnsen (nærmest Sørlie) og Roar Strand som blir stanset. Lengst unna: Daniel Braaten. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

-  Etter det var vi ikke i nærheten.

Tok seg i nakken

Mens Drillo forteller at han har mye mer å jobbe med enn tapende RBK-kollega Per Joar Hansen, sitter Steinar Sørlie og takker seg sjøl for den jobben han har lagt ned på treningsfeltet. FFK-keeperen var nemlig nødt til å ta seg sjøl i nakken da han ble skadet i fjor, og RBK-reserven Alexander Lund Hansen kom på utlån og reddet Tippeligaplassen for Fredrikstad.

-  Jeg hadde valget mellom å jobbe ræva av meg på trening eller bli sittende på benken, sier Steinar Sørlie til Dagbladet.

Måtte ned i vekt

Samtidig handlet det om å jobbe vekk noen kilo.

-  Ja, svarer FFK-keeperen uten å blunke. -  Jeg var for tung. Og derfor gikk jeg ned sju kilo. Resultatet av det så du vel i denne kampen.

Rosenborg hadde 31 avslutninger mot Fredrikstad i går kveld. 16 av dem gikk på mål. Hvilket betyr at Steinar Sørlie altså reddet like mange ganger.

Nærmere 10 av dem var det i tillegg klasse over.

-  Min beste fotballkamp, sier han. -  Etter hvert som kampen gikk sin gang, ble jeg sikker på at de ikke kom til å score heller. For det var min dag denne kvelden - jeg var der jeg skulle hele absolutt hele tida.

-  Og spør du meg gjorde det ikke noe at denne kampen kom på Lerkendal.

30 år - 17 kamper

Steinar Sørlie spilte som en gigantisk keeperveteran i går kveld. Sannheten er imidlertid en annen. For 30-åringen som ble A-lagspiller for Strindheim i 1996 har ikke mer enn 17 tippeligakamper i hanskene.

Kjempematchen i går kveld inkludert.

2 Tippeligakamper for RBK, 12 for FFK i fjor og tre i år - der har du rutinen.

-  Det er kanskje på tide å slå til, smiler Steinar Sørlie. -  Jeg blir jo ikke akkurat yngre med åra.

Like vanskelig er det å bli bedre. Enn det han var i denne kampen mot RBK. Men målet er å få flere slike kamper. Eller i hvert fall - å stabilisere seg på et høyt nivå.

-  Vi kom til Trondheim uten å ha noe å tape, sier Steinar Sørlie. -  Ett poeng ville jo vært fenomenalt. Og etter hvert, da vi skjønte at det var mulig å vinne, ble vi ikke redde for å tape en gang. At vi nå deler tabelltoppen sammen med Start er bare helt utrolig.

Mye å jobbe med

Med Fredrikstad får ikke lov til å suge lenge på denne karamellen. Drillo har nemlig alvorlige planer.

-  Jeg må få orden på midtbanefemmeren - den henger ikke sammen i det hele tatt, sier han.

-  Vi kan ikke fortsette å spille så dårlig som vi gjorde i denne kampen.

-  Men dere vant?

-  Ja, og det er jeg selvfølgelig glad for.

-  Men ...?

-  Vi var heldige. Rosenborg var mye, mye bedre enn oss, sier Drillo til Dagbladet.

PUSTET LETTET UT: FFK-trener Egil «Drillo» Olsen puster lettet ut etter kampen, mens RBK-trener Per Joar Hansen må innse nederlaget.