Fikk huden full - og ble Norges nye regissør

SANDEFJORD (Dagbladet): Norge- Spania 22- 23. Fredag fikk Geir Daniel Larsen (24) kjeft fra landslagstrener Christer Magnusson. I går glitret han i sin offisielle landslagsdebut som spilleregissør. - Det var bare å kline til, sier Larsen.

Norge har fått en ny midtback på landslaget, som i tillegg har det lille ekstra som trengs for å sende håndballgutta oppover på popularitetskalaen.

- Mot presselaget fredag viste Larsen absolutt ingenting. Mot Spania fikk jeg det svaret jeg ønsket meg etter at jeg sa hva jeg mente om hans dårlige prestasjon. Nå var han like strålende som han var dårlig dagen før, sier landslagssjefen Christer Magnusson.

Tøff stil

Svensken, som skal lede det nye norske herrelandslaget mot den første store prøven, VM i Egypt i juni, liker å snakke rett ut.

Bodø-gutten Geir Daniel Larsen viste i går at han tåler den tøffe stilen.

I fravær av førstevalget på midtback-plassen, Christian Berge (skadd), grep Larsen sjansen og spilte seg seg inn på VM-laget.

- Jeg var litt smånervøs og spent i starten, for jeg fikk klar beskjed etter fredagens mislykkede kamp mot presselaget.

Spenstig
underholdning

- Jeg måtte ikke gjemme meg, og da var det bare å kline til, sier Geir Daniel Larsen til Dagbladet.

Den 180 cm høye spilleren er av den morsomme typen og er i stand til å gjøre håndballen til underholdning. Og da tenker vi ikke først og fremst på det gulfargede håret hans.

Geir Daniel Larsen er fintesterk, kjapp og har evnen til å henge i lufta med ballen til han ser åpninger for skuddet.

- Hittil har jeg bare vært kantspiller på landslaget, kanskje nettopp på grunn av spensten.

- Men det er mye artigere å slippe til som midtback. Da er jeg med i spillet hele tida. Jeg er vant til mye ballkontakt fra seriespill for Bodø, der jeg er spilleregissør, forteller Geir Daniel Larsen.

Toppscorer

Takket være sin spenst overlistet han de svære spanjolene i forsvaret - den høyeste, Perez Marquez, måler 2,02 meter. Fire ganger scoret Larsen på langskudd. Det femte målet kom på kontra, og dermed ble spilleregissøren også Norges toppscorer.

Blir Geir Daniel litt ivrigere på styrketreningen, får verdens beste forsvarsspillere enda større problemer.

- Jeg har ikke akkurat vært mest kjent for innsatsen der, nei, innrømmer han.