OFFENSIV: Rafik Zekhnini, her sammen med Martin Ødegaard og Dennis Tørset Johnsen på det norske U21-landslaget, blir satset på i den italienske storklubben Fiorentina. Selvtilliten er stor. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
OFFENSIV: Rafik Zekhnini, her sammen med Martin Ødegaard og Dennis Tørset Johnsen på det norske U21-landslaget, blir satset på i den italienske storklubben Fiorentina. Selvtilliten er stor. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Fiorentinas nr. 7: Rafik Zekhnini (19)

Fikk Hummels til å banne. Nå advarer Zekhnini den tyske superstjerna

Den norske U21-landslagsspilleren Rafik Zekhnini har fått det symbolske draktnummeret 7 i Fiorentina og skal bli satset på i den italienske storklubben. 19-åringen frykter ingen.

DRAMMEN (Dagbladet): Det er ikke så mange som har gode minner mot tyske fotballstjerner. Det norske A-landslaget er definitivt ikke noe unntak etter 0-6-tapet i Stuttgart på mandag.

Neste måned er det U21-landslaget som skal måle krefter mot tyskernes jevngamle talenter i en kamp som Norge omtrent må vinne om drømmen om U21-EM skal leve videre etter det Martin Ødegaard omtalte som en marerittstart til Dagbladet på tirsdag.

Norge U21 har derimot én spiller som har gode tyske minner: Fiorentinas Rafik Zekhninis (19) beste fotballminne er nemlig mot den tyske midtstopperkjempen Mats Hummels og hans tidligere lagkompiser i Borussia Dortmund.

Odd ledet utrolig nok 3-0 hjemme mot det tyske storlaget i Europa League-kvalifiseringen i 2015 før verdensstjernene slo tilbake og utliknet til 3-3. Men før den tid rakk den da 17 år gamle Zekhnini å sjokkere Hummels.

- Odd var bra. De hadde to gode kantspillere - spesielt han på venstre. Han var en rask og fin spiller, sa Hummels etter kampen og siktet til 17-åringen.

- Er det sant? Er han virkelig 17 år? Hva i helvete? spurte Hummels videre.

Advarer Hummels

To år seinere er dette øyeblikket fortsatt viktig for Zekhnini.

- Det er en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Jeg fikk skryt av store verdensstjerner. Det er noe jeg vil ta med meg i mange år framover, spesielt om jeg skulle møte motgang, sier Fiorentinas kantspiller til Dagbladet.

STJERNEDUELLER: Rafik Zekhnini har rukket å spille både mot Real Madrid og Inter i løpet av sine første uker i Fiorentina. Foto: AP Photo/Paul White
STJERNEDUELLER: Rafik Zekhnini har rukket å spille både mot Real Madrid og Inter i løpet av sine første uker i Fiorentina. Foto: AP Photo/Paul White Vis mer

- Hva tror du at du kunne ha utrettet om du fikk sjansen mot ham igjen i landskampen mot Tyskland på mandag?

- Den gangen mot Dortmund var jeg 17 år. Nå er jeg 19 år, så jeg er enda bedre nå. Det hadde blitt farlig for Hummels om jeg hadde møtt ham igjen, advarer Zekhnini.

- Du tror du kunne herje med han neste gang dere møtes?

- Ja, jeg tror det, varsler 19-åringen.

I Serie A i Italia møter han motspillere og lagstrukturer av en helt klasse enn han var vant med i norsk fotball, hvor skader i en periode ødela mye for kantspillerens utvikling.

Frykter ingen

Nå smiler livet og karrieren igjen for Zekhnini, som verken frykter stjerner som Hummels eller andre bunnsolide italienske forsvarsspillere i Serie A.

De er det mange av.

- Hvis jeg gjør det jeg er god på og får det til, spiller det ikke så stor rolle hvem jeg møter. Jeg vet jeg er raskere enn de fleste når jeg er på, så da gjelder det å utnytte det, sier 19-åringen.

Den norske U21-landslagsspilleren har fått selveste nr. 7 på drakta i Fiorentina og fikk sin debut i Serie A borte i 0-3-tapet mot Inter i serieåpningen. Tre dager seinere spilte driblekanten 45 minutter i en treningskamp mot Cristiano Ronaldo og Real Madrid.

I gjevt selskap

Unggutten scoret allerede i debuten i en treningskamp mot Trento i juli og har fått en meget god start på oppholdet i den italienske storklubben, som tidligere har hatt stjerner som Gabriel Batistuta, Roberto Baggio, Luca Toni, Rui Costa, Brian Laudrup og Mario Gomez i stallen.

- Jeg stresser ikke med å få spilletid dette året her. Det er ny klubb, ny liga, nytt land og nytt nivå. Det er tøffere og mindre tid med ball, men det er forventet i Serie A. Det er noe jeg må bli vant til, men jeg er ung og tror det skal gå fint, sier Zekhnini til Dagbladet.

- Livet i Italia er veldig bra. Jeg trives svært godt og har fått mange gode kompiser. Det går veldig fint så langt.

- Hva betyr det at du har fått så mange gode tilbakemeldinger nå til å begynne med?

- Jeg har jobbet hardt hver dag og trent godt. Da er det moro å få kred for det. Det er en drøm å få spille i en av de store ligaene. Nå må jeg ta steg og spille meg til fast plass her og kanskje bli oppdaget av en enda større klubb seinere, håper den tidligere Odd-spilleren.

- Det er flaut

Han var ikke fornøyd med de norske U21-landskampene den siste uka. A-landslagets kollaps mot Tyskland var enda verre.

- Det er flaut. Det er ikke noe annet å si. Det er selvfølgelig veldig skuffende. Vi må huske på at vi møter verdens beste landslag. Det er klart det er tøft, men vi går for seier når vi møter Tyskland U21. Vi er et godt lag, sier Zekhnini.

- Når tror du at du er du god nok for A-landslaget?

- Jeg stresser ikke med å få sjansen på A-landslaget. Lagerbäck får ta meg ut når han mener jeg er klar, mener han.

Fiorentina og Rafik Zekhnini møter Verona borte kl. 15.00 på søndag.