Fikk humøret tilbake

Etter en tøff vår med samlivsbrudd og nedrykksprat sprudler endelig Runar Berg av humør igjen.

SKIEN (Dagbladet): I lokalavisa har Glimt-strategen gitt uttrykk for at det har vært en tøff periode.

-  Forsommeren var ikke bra, men nå er den glemt. Alt er løst på en proff måte. Vi samarbeider fint, jeg bor like ved barna og alle har det bra, sier Runar Berg til Dagbladet.

I fotballferien samlet han krefter på Helgeland sammen med storebror Ørjan og resten av familien. Tross den sportslige motgangen i våres - både for egen og lagets del - vil ikke en opplagt Runar Berg uten videre være med på at samlivsbruddet er årsak til spill under pari.

-  Nei, det tror jeg ikke. Dessuten har jeg ikke vært dårlig, sier han og ler.

Han har ikke noe problem med å snakke om verken privatliv eller dårlig fotball.

-  Jeg skjønner jo at det er godt avisstoff.

Men aller helst vil han glemme den nære fortida. Tenke framover. Forståelig nok.

Super ferie

Den ni dager lange fotballferien gjorde underverker.

-  Vi hadde det helt topp. Og trente godt. Tok lange løpeturer sammen med Ørjan.

-  Det virker det som om alle på laget har gjort?

-  Vi er rett og slett i bedre form nå enn da vi tok ferie.

Ferien startet med en utblåsning fra en frustrert Glimt-trener Øystein Gåre. Han var langt fra fornøyd med tingenes tilstand og stilte i praksis plassen sin til disposisjon. Spillerne skjønte alvoret og har jobbet knallhardt i ferien for å levere varene.

I går fikk Gåre i bøtter og spann.

Ikke minst på grunn av en superopplagt Runar Berg.

-  Tar ikke av

-  Det ser ut til at både form og humør er tilbake i gjengen nå. Å score fem mål i en bortekamp i Tippeligaen skjer ikke så ofte. Men moro er det, sier Runar.

Han laget ett av dem selv. Ei perle. Med kirurgisk presisjon tredde han langskuddet til side for Erik Holtan. Forspillet til 2- 0 var like vakkert. En millimeter-presis pasning gjennom flere Odd-forsvarere.

Ingen tvil. Runar Berg er tilbake.

Slikt gir håp om nye somrer med Tippeligafotball i Bodø.

-  Vi skal ikke ta av etter dette. De neste kampene blir tøffe. Veldig tøffe. Men ærlig talt, jeg mener vi er altfor gode til å rykke ned, sier Runar Berg.

-  Det har han rett i, men skal Glimt klare seg må Runar Berg prestere som i går. Og da må han slutte med det som ble eneste skåret i Glimts seiersrus i går; nok et unødvendig gult kort.

-  For Glimt med og uten Runar Berg, i den formen han viste i går, er to forskjellige lag.

PÅ HUGGET: Runar Berg var drivende god i bortekampen mot Odd, og sikret Bodø/Glimt en perfekt start på høstsesongen. Det var en personlig opptur for Berg, etter en vårsesong med samlivsbrudd og sportslig motgang.