Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk ikke gi kronprinsen en klem

- Da tar vi det neste gang, sa Ingvild Flugstad Østberg.

SØLVJENTA: Ingvild Flugstad Østberg tok en meget sterk sølvmedalje på OL-sprinten. Men noen klemming med kronprinsen ble det ikke. Foto: Tormod Brenna
SØLVJENTA: Ingvild Flugstad Østberg tok en meget sterk sølvmedalje på OL-sprinten. Men noen klemming med kronprinsen ble det ikke. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): - Gi ham en klem nå, Ingvild, ropte en av de overlykkelige norske skilederne.

Kronprins Haakon hadde nettopp dukket opp i målområdet for å gratulere de norske jentene med den fabelaktige innsatsen på OL-sprinten.

- Ja, er det lov å gjøre det da? spurte Flugstad Østberg og kikket bort på majesteten.

Det oppsto en slags pinlig taushet før skipresident Erik Røste på formelt vis opplyste om "at man skal helst ikke gjøre det".

SMAKTE SOM GULL: Ingvild Flugstad Østberg tok OL-sølv, men mente det smakte som gull. Foto: Bjørn Langsem
SMAKTE SOM GULL: Ingvild Flugstad Østberg tok OL-sølv, men mente det smakte som gull. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Om årsaken er etikette, om kronsprinsen er smittefarilig, eller om de norske jentenes regel om klemmeforbud skal overholdes uansett hvem klemmens mottageren er, vites ikke.

Men noen repetisjon av Thereses Johaug impulsive kongeklemming i Holmenkollen for tre år siden, ble det altså ikke.

- Nei-nei. Da tar vi det neste gang, sa Ingvild Østberg og fortalte heller kronprinsen om det herlige sølvløpet sitt og lykkefølelsen som boblet innabords.

Tenkte på avdød fetter Det var en lykkedag for Flugstad Østberg i dag.

Men det ble også en dag for ettertanke og savn. Etter Ol-sølvet kom tankene på fetteren Even Flugstad Malmedal som ble drept på Utøya i 2011 - bare 18 år gammel.

- Han var en fantastisk person. Hvis jeg kunne vært bare litt av hvordan han var, så skulle jeg ha vært fornøyd med det. Dette har jeg gjort litt for ham, og jeg har gått med hjertet. Det har betydd mye for meg, sa Østberg til NTB.

- Det er noe jeg vil ha med meg resten av livet. Han ville ha vært veldig stolt, la hun til til.
Smaker som gull I går - i sitt første OL-renn noen sinne -  ble Ingvild Flugstad Østberg bare slått av sin mangeårige venninne og treningskompis Maiken Caspersen Falla.

- Maiken var det ikke noe å gjøre med i dag. Men for meg er dette sølvet som gull.  Å ta medalje på første forsøk i OL gir deg en rå følelse, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!