Fikk ikke ønsket oppfylt

Martin Ødegaard (23) skulle gjerne sett at landslagskameraten Erling Braut Haaland (22) valgte Arsenal framfor Manchester City.

MED FLAGGET PÅ BRYSTET: De norske landslagsstjernene Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MED FLAGGET PÅ BRYSTET: De norske landslagsstjernene Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Haaland forlot tidligere i sommer Borussia Dortmund og skrev i stedet under for Premier League-mesteren Manchester City.

De lyseblå betalte rundt 700 millioner kroner for jærbuen. Den 22-årige spissens markedsverdi er trolig opp mot det dobbelte, men en utkjøpsklausul gjorde at han kunne hentes for den forholdsvis lave summen.

Ødegaard, som nylig fikk den prestisjefulle oppgaven med å bære kapteinsbindet for Arsenal, legger ikke skjul på at han gjerne skulle sett Haaland velge «The Gunners» framfor Manchester City.

Den tidligere Strømsgodset- og Real Madrid-spilleren forteller at han drev en viss lobbyvirksomhet for å overbevise Haaland om å komme til Arsenal. På veien fikk han hjelp fra London-klubbens supportere.

Men ønsket om å få Haaland til Arsenal fikk ikke Ødegaard oppfylt.

- Jeg fikk tilsendt en haug med bilder av oss to sammen fra Arsenal-fans. Jeg videresendte alle sammen til ham, men dessverre var det ikke nok. Han bare lo av det, sier Ødegaard i et intervju med nettstedet talkSPORT.

- Vi snakker sammen nesten hver dag. Vi har en gruppe på Snapchat med flere av spillerne fra landslaget, og der snakker vi ofte sammen. Han er en fantastisk fyr og en fantastisk spiller, men dessverre for oss dro han til Manchester City, fortsetter Ødegaard.

I SIN NYE KLUBB: Erling Braut Haaland for Manchester City. Foto: Reuters/Tony Obrien
I SIN NYE KLUBB: Erling Braut Haaland for Manchester City. Foto: Reuters/Tony Obrien Vis mer

Det er knyttet stor spenning til Haalands debutsesong i Manchester City. Hvor mange mål kan nordmannen, som i tysk fotball bidro med smått utrolige 86 scoringer på 89 kamper for Dortmund, levere i Premier League?

Allerede i sesongoppkjøringen ble Haaland matchvinner mot Bayern München, men mot Liverpool i Community Shield fikk han det tøffere. Til tross for flere gode sjanser, fant han ikke veien til nettmaskene.

Ødegaard føler seg uansett trygg på at Haaland vil leve opp til de skyhøye forventningene og blir en suksess for Pep Guardiolas mannskap.

KORT OG GREIT: Dette klippet viser Haalands velkomsttale til sitt nye lag, Manchester City. Video: Jack Grealish via Instagram. Vis mer

- Jeg er sikker på at han blir en strålende signering for dem, for han kommer definitivt til å score mange mål, slår Ødegaard fast.

Han tillegger:

- Jeg ønsker ham all lykke, bortsett fra når vi møter dem. Det blir gøy å se ham i Premier League.

Arsenal starter Premier League-sesongen fredag kveld, da Mikel Arteta & Co. spiller borte mot Crystal Palace.

Manchester City på sin side møter West Ham på bortebane søndag ettermiddag.

Trolig blir både Ødegaard og Haaland å se fra start for sine respektive lag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer