Fikk ikke Scheie på VM-laget

Telenor fikk ikke med seg Arne Scheie og Drillo på sommerens VM-lag.

I dag presenterte Telenor sitt kommentatorkorps for sendingene fra fotball-VM. TV 2 stiller med Ernst A. Leersveen, Thor Eggen og Svein Mathisen, mens NRK har plukket ut Arve Fuglum og Olav Traaen.

Det er ingen hemmelighet at Telenor aller helst skulle hatt med seg duoen Scheie/Olsen på laget.

- Scheie og Drillo er kanskje Norges beste fotballkommentatorer, men vi er fornøyd med de vi har fått og respekterer NRKs avgjørelse, sier informasjonssjef Arild S. Johannessen i Telenor Plus.

Flo som ekspert

Samtlige av Telenors VM-kamper vil bli kommentert fra studio i Oslo.

- Det hadde nesten vært umulig å ha folk på arenaene. Fotball-VM foregår i to land ganske langt fra hverandre på 20 ulike arenaer, sier Johannessen til Dagbladet.no.

- Men det optimale hadde vært at kommentatorene var på plass?

- Selvfølgelig, men vi skal skape et godt tilbud hjemmefra, og tror ikke seerne vil merke noen forskjell. Canal Plus har jo gode erfaringer med å kommentere fra studio, sier Johannessen.

Hvordan kampene blir fordelt mellom de to kommentatorlagene er foreløpig ikke klart. Det er er derimot klart at TV 2-gjengen skal ha ansvaret for den første delen, mens Arve Fuglum og Olav Traaen tar hånd om den siste delen.

NRK stiller også med Jostein Flo og Karl Petter Løken som ekspertkommentator. Svein Mathisen er TV 2s ekspert.

Drillo fra studio

Fotball-VM sparkes i gang 31. mai. 60 kamper vil bli sendt eksklusivt på Canal Digital i Norge. Åpningskampen og den ene semifinalen sendes også på NRK, mens TV 2 har rettighetene til den andre semifinalen og finalen.

Ernst A. Leersveen og Svein Mathisen reiser til Japan for å kommentere TV 2s kamper fra arenaplass.

Arne Scheie og Drillo må ta til takke med studio når de skal kommentere åpningskamp og semifinale for NRK.

(Dagbladet.no)