Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fikk jeg skryt av Semb? Fy flate...

Glad Vidar Riseth etter seieren mot Viking i kvartfinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking - Rosenborg 1-3.

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): Effektive Rosenborg stoppet cupeventyret for kriserammede Viking. Trønderne produserte akkurat nok sjanser til å score tre mål, mens Viking aldri kan vinne fotballkamper når de sløser slik med sjansene som mot Rosenborg.

Med litt flaks og større dyktighet kunne Viking ha avgjort kampen etter 15-20 minutter.

Gang etter gang ble Vikings angripere spilt vakkert igjennom. Rosenborg-forsvaret sto stille, både Søren Berg og Alexander Ødegaard kom aleine mot RBK-keeper Lars Hirscfeld.

Men foran nettmaskene sviktet det fullstendig for Viking-angriperne. De skjøt utenfor, lobbet over eller traff Hirschfeld. Det sviktet på evner, det skortet på sjøltillit - det er slikt som preger et lag som sliter tungt.

God Riseth

Skorte på selvtillit gjør det imidlertid ikke hos Rosenborg. Og særlig ikke hos mannen som kanskje var banens beste - Vidar Riseth.

Han har fått skarp kritikk av tidligere landslagssjef Nils Johan Semb den siste tiden, i sin nye rolle som midtbaneanker.

HAR FLYTEN: Rosenborg er blitt et vinnerlag under Knut Tørum. I kveld avanserte de til semifinalen i cupen etter å ha slått Viking 3-1 i Stavanger. Her har Mikael Dorsin nettopp satt inn 1-0 for trønderne. Foto: SCANPIX
HAR FLYTEN: Rosenborg er blitt et vinnerlag under Knut Tørum. I kveld avanserte de til semifinalen i cupen etter å ha slått Viking 3-1 i Stavanger. Her har Mikael Dorsin nettopp satt inn 1-0 for trønderne. Foto: SCANPIX Vis mer

Etter kampen i dag fikk Riseth derimot bare lovord fra Semb - og ble tydelig forbauset.

- Fikk jeg skryt av Semb? Fy flate! Da er jeg fornøyd, gliser Riseth overfor TV 2.

- Det tar litt lenger tid for meg å komme inn i rollen og finne mønstere og bli oppspillspunkt. Men det fungerte bedre i dag. Det blir bare bedre og bedre.

Effektive RBK

Vakkert spill av Viking i første omgang høstet applaus fra et kresent hjemmepublikum, men det er ikke nok å dominere på midtbanen. For Rosenborg vet hvor målet står. Rosenborg fikk et hjørnespark. Etter klabb og babb i Viking-forsvaret, dukket Mikael Dorsin opp med venstrefoten og plutselig stod det 0-1. En sjanse, ett mål.

Resten av omgangen fortsatte Viking presset, mens Rosenborg red på ledelsen og så fram til pausen.

-Så urettferdig er fotball, trøstesmilte Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland da han gikk forbi Dagbladet.nos reporter i pausen.

I andre omgang ble det også Viking-kjør fra start. Men laget scorer for sjelden, for få tar ansvar og avslutningene er ikke gode nok.

image: - Fikk jeg skryt av Semb? Fy flate...

Nok en gang fikk Viking en lærepenge og oppskrift på hvordan det kan gjøres. RBK-innbytter Øyvind Storflor fikk en lang krossball, satte fart, løp inn mot sentrum og satte ballen hardt i lengste hjørne. Vakkert og enkelt.

Rosenborg svarte raskt

Viking satte inn Peter Ijeh på topp. Han har vært borte fra trening noen dager på grunn av sykdom i familien. Han var et friskt pust framme, men det var Alexander Ødegaard som var på riktig plass da Søren Berg skjøt i stolpen. Returen var den tidligere RBK-spilleren først på, og Viking øynet håp med 1-2.

Nok en gang satte Rosenborg Viking effektivt på plass. Alexander Tetty fyrte løs fra 25 meter, det så ufarlig ut, men ballen stusset en Viking-fot og gikk i høye bue over Mattias Asper i Viking-målet.

Da var det meste gjort, sjøl om Viking presset på og var nær 2-3 flere ganger.

Rosenborg er i flytsonen mot noe stort, Viking finner ikke ut av den mørke tunnelen.

<B>FÅR SKRYT:</B> Nils Johan Semb mente det brøt med RBK-stilen å ha Vidar Riseth som defensivt midtbaneanker, men i kveld vanket det bare skryt fra den tidligere landslagssjefen.