Fikk jubel-melding

Arsenal-manager Mikel Arteta (41) sparte ikke på konfekten da han fikk spørsmål om Martin Ødegaard (24).

STRÅLER I ENGLAND: Martin Ødegaard. Foto: NTB
STRÅLER I ENGLAND: Martin Ødegaard. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Arsenal - Brighton, klokka 17.30 søndag

MANCHESTER (Dagbladet): Mikel Arteta og Arsenal forbereder Premier League-kampen mot Brighton søndag.

Håpet er at Manchester City glir på et bananskall, slik at det blir full fyr i tittelkampen igjen. Ett poeng skiller lagene i Citys favør, og Manchester-klubben har én kamp mindre spilt.

Foran et knippe journalister i London fredag fikk Arteta spørsmål om skadesituasjonen, behovene for spillerkjøp og møtet med Brighton. Men han fikk også spørsmål om kaptein Martin Ødegaard.

MØTTE MEDIENE: Mikel Arteta. Foto: NTB
MØTTE MEDIENE: Mikel Arteta. Foto: NTB Vis mer

Den høyt verdsatte nordmannen har mye av æren for at laget ligger på andreplass. Og fra podiet kom manageren med en jubelmelding om hvor mye han setter pris på 24-åringen.

- Hva leser du ut av Ødegaards antall scoringer (15 mål) og måten han har håndtert kapteinsbindet på? ville en journalist vite.

- Storartet. Det skyldes kravene han setter til seg selv. Dette (antall scoringer) var et område han hadde store marginer å gå på for å bli bedre. Han tar store steg i retning av å bli en matchvinner. Med den profilen han har på laget, så må du gjøre det. Du trenger også gode lagkamerater rundt deg, noe han har. Det hjelper, lyder meldingen fra Arteta.

I tillegg til 15 scoringer har Ødegaard åtte målgivende pasninger denne sesongen. Alle målpoengene stammer fra Premier League.

- Hvor viktig har lederskapet hans vært?

- Han gjør det på sin måte. Han har en karakter som alle respekterer, som alle beundrer og som alle følger, sier Arteta.

- Han gjør det på sin egen måte. Det er unikt, og vi skal ikke ta noe fra det. Vi er virkelig glade for måten han representerer klubben på, laget og hver eneste spiller. Han må fortsette å utvikle de egenskapene. Kravene vil fortsette å øke.

Blant engelske fotballjournalister ble Erling Braut Haaland kåret til årets spiller fredag. Han fikk 82 prosent av stemmene.

På de neste plassene fulgte Arsenal-profilene Bukayo Saka og Ødegaard. To nordmenn blant topp tre er sensasjonelt.

Avspark søndag: Klokka 17.30.

Fikk jubel-melding

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer