Fikk juling av HamKam

Molde skuffet etter «fæl» toppkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Molde - HamKam 0-2 (0-0)

(Dagbladet.no): HamKam gikks seirende ut av toppkampen mot Molde i dag. Gjestene spilte tøft og godt, og vant takket være et selvmål av Moldes forsvarrspiller Marcus Andreasson og et sent straffespark.

Hjemmelagets trener Kjell Jonevret hadde før kampen lovet å «trylle» litt med formasjonen for å utmanøvrere gjestene, men det var østlendingene som kunne le hele veien hjem.

- Dette var en stabilt bra gjennomført kamp. Det var ikke noe spill i første omgang i det hele tatt, men vi er effektive og vi vinner fortjent, sier HamKam-trener Arne Erlandsen til TV2.

Seieren betyr at laget hans nå er på en delt topp-plass i førstedivisjon.

Moldes Kjell Jonevret var tilsvarende skuffet.

- Jeg hadde jo håpet at vi skulle spille litt fotball. Førsteomgangen var fæl. Vi kan ikke ta HamKam på fysikken, men vi må spille fotball. Jeg er veldig skuffet, sier svensken til TV2.

Skjøt over

Men det var Mole som fikk den første store sjansen etter 14 minutter. Mattias Moström kom seg ned til linja og la skrått tilbake til Toni Koskela. Finnen traff ballen omtrent på sekstenmeterstreken med fri sikt mot målet, men skuddet gikk ufarlig over.

<strong><b>FORNØYD:</strong></b> HamKams trener Arne Erlandsen kunne fornøyd konstatere at laget ligger på delt førsteplass i førstedivisjon, etter en sterk seier borte mot Molde. Foto: SCANPIX
FORNØYD: HamKams trener Arne Erlandsen kunne fornøyd konstatere at laget ligger på delt førsteplass i førstedivisjon, etter en sterk seier borte mot Molde. Foto: SCANPIX Vis mer

I en første omgang med flere gule kort enn avslutninger var det langt mellom høydepunktene.

Ampert ble det også, da Trond Strande og Oluwasegun Abiodun støtte sammen. Moldes veteran sparket HamKam-spissen etter at dommeren hadde blåst, og var kanskje heldig som slapp unna med et gult kort.

Selvmål

Etter pause tok det ikke lang tid før fotballen igjen kom i sentrum.

Bare to minutter var spilt da HamKam tok ledelsen. Marius Gullerud la ballen hardt inn foran mål, og med angripere i ryggen kunne ikke en uheldig Marcus Andreasson annet enn å sette ballen i eget mål.

Et kvartere senere trodde gjestene at ledelsen var doblet. Knut Henry Haraldsen stanget ballen i nettet etter et frispark, men linjemannen hadde allerede løftet flagget for offside. Korrekt.

Moldes innbytter Christian Gauseth holdt på å utlikne bare minutter etter at han kom inn, da han banket et frispark i tverrliggeren, men et økende press til tross, klarte ikke Molde å skape de store sjansene.

Fem minutter før slutt var det gjestene som burde avgjort. Espen Olsen kom alene mot keeper, men brukte for lang tid. Abiodun kom på returen men keeper kunne greit fiste hans halvhjertede avslutning over.

Gjestene fikk en ny sjanse på overtid, da spissen ble felt i boksen, og Juha Pasoja kunne banke inn spikeren i kista fra elleve meter.

Fikk juling av HamKam

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer