Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk juling av Odd

Torgeir Børven scoret sitt fjerde og femte mål på to kamper da Odd slo Start 5-0 i Eliteserien i fotball lørdag.

TUNGT: Start-keeper Amund Wichne måtte hente fem baller ut av eget nett. Foto: NTB scanpix. Video: Fotball Media Vis mer

Med fjorårets toppscorer Børven på vei bort, og med tap mot både Sandefjord og Strømsgodset i sesonginnledningen, har det sett mørkt ut for Odd. 4-1-seieren over Vålerenga sist onsdag ga imidlertid klubben fra Grenland ny vind i seilene. Lørdag fortsatte oppturen.

Odd hadde full kontroll på Start i 1. omgang, og etter straffemålet til Børven rett etter pause var det aldri noen tvil om at laget skulle ta sin annen seier på rad i Eliteserien.

Markus André Kaasa og Vebjørn Hoff sørget for at laget ledet 2-0 til pause, og etter hvilen kunne Torgeir Børven sette sitt femte mål for sesongen da han scoret på straffesparket han selv hadde skaffet.

Det gjør at Børven er alene på toppen av toppscorerlisten med seks mål, etter det som kan ha vært hans siste kamp for Odd. Han er på vei til Rosenborg.

Tobias Lauritsen fastsatte resultatet til 5-0.

Odd møter Bodø/Glimt 1. juli. Samme dag spiller Start borte mot Haugesund. Sørlandsklubben jakter fortsatt påsin første seier denne sesongen og har med lørdagens nederlag tapt to kamper på rad.

Kanonade fra Odd

Det var ikke mye som gikk Starts vei i 1. omgang. Selv ikke avsparket var riktig. Flere av Start-spillerne var for tidlig inne på Odds banehalvdel før kampen ble sparket i gang, og det var den første av flere feil for Kristiansands-laget.

Odd var helt klart mest påskrudd i begynnelsen av kampen, og før det var spilt tre minutter tok laget ledelsen. Børven mottok ballen feilvendt på 16-meteren og spilte ut til Kaasa som var på vei gjennom. Alene med keeper gjorde Kaasa ingen feil og chippet elegant inn ledelse til Odd.

Start skulle få sin ene store sjanse i 1. omgang etter åtte minutter, men etter at Eirik Schultze headet ballen i tverrligger etter et langt innkast, handlet alt om Odd.

Vebjørn Hoff scoret i annen runde på rad da han enkelt forserte hele veien fra egen banehalvdel før han skjøt i mål fra 17 meter.

Odd hadde flere store sjanser til å score i 1. omgang, blant annet da Børven kom alene med keeper, men målet til Odds stjernespiss lot vente på seg.

LER AV RUSSERNE: Den russiske instagramkontoen «russki_sport» liker å gjøre narr av de norske skistjernene, spesielt den største av dem alle, Johannes Høsflot Klæbo. Video: @russki_sport Vis mer

Børven-dobbel

Etter pause skulle det løsne seg for Børven. Kun fire minutter ut i 2. omgang fikk toppscoreren sjansen fra straffemerket etter at skuddet hans fra ti meter hadde blitt stoppet av armen til en Start-spiller.

Straffesparket hadde Børven ingen problemer med å sette i mål, for selv om Starts keeper Eirik Wichne gikk riktig vei, var skuddet hardt og høyt nok til å gå inn.

Etter 66 minutter skulle Børven bli tomålsscorer da Espen Ruud sto klar til å svinge inn et hjørnespark. Ingen Start-spillere plukket opp løpet til Børven, som kunne stange inn sitt annet mål for dagen og sjette for sesongen.

Det kan ha vært Børvens avskjed med Odd. 28-åringen signerte en kontrakt med Rosenborg som gjelder fra 1. august, men trønderne prøver å signere Eliteseriens toppscorer allerede nå. Prisen kan umulig ha blitt noe lavere etter lørdagens oppvisning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!