Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk karrierens eneste røde mot dansken Drillo frykter

Grindheim tok Rommedahl. - Jeg gjør det jeg må.

VIKTIG MANN FOR DRILLO: Christian Grindheim har fått et løft på landslaget etter at Drillo overtok som landslagssjef, og har vært en betrodd mann i startoppstillingen hele veien. Nå gleder han seg til å endelig få spille en viktig kamp igjen. 
 Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VIKTIG MANN FOR DRILLO: Christian Grindheim har fått et løft på landslaget etter at Drillo overtok som landslagssjef, og har vært en betrodd mann i startoppstillingen hele veien. Nå gleder han seg til å endelig få spille en viktig kamp igjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Siden Drillo overtok som landslagssjef i starten av 2009 har Christian Grindheim vært en av hans mest betrodde menn.

27-åringen fra Haugesund har svart med flere toppkamper, ikke minst i den pågående EM-kvaliken, der Norge tar et kvantesprang mot sluttspill med seier mot Danmark på lørdag.

For Grindheim blir det en stor omstilling fra hverdagen. I Heerenveen spiller man strengt tatt bare for æren nå, og klubben ligger i ingenmannsland på tabellen der skiller 13 poeng til nedrykk og det samme opp til e-cupkvalik.

- Hvordan blir det å spille en så viktig kamp igjen?

- Jeg gleder meg til det. Forrige helg var vår siste sjanse til å være med i kampen om den siste europacup-playoffen, men vi tapte. Og nå ser det veldig svart ut. Det skal bli godt å få en landskamp igjen, sier han til Dagbladet.

- Er det vanskelig å motivere seg for klubblaget om dagen?

- Både ja og nei. Det skal ikke være det. Men det er selvsagt allid kjekkere å spille store kamper som betyr noe. Alle kvalikkamper fram til nå har vært viktige, men denne er virkelig stor. Den største.

- Jeg har ikke det beste ryktet
Noen overtenning er han imidlertid ikke redd for. For selv om Grindheim kan være nokså aggressiv i stilen på banen, har han sjelden problemer med å kontrollere temperamentet sitt.

Ironisk nok har det eneste rødkortet kommet etter en tøff takling mot dansken Drillo frykter på lørdag - Dennis Rommedahl.

- Jeg er ganske rolig av meg. Jeg trår til, men pleier aldri å bli for heit i toppen. Jeg har ett rødt kort i karrieren. Det kom mot Ajax forrige sesong, og jeg tok faktisk Rommedahl. Det burde bare vært gult, men det ble direkte rødt. Jeg har ikke det beste ryktet blant dommerne i Nederland. Det blir ikke noe rødt kort til lørdag.

LOVER Å HOLDE SEG I SKINNET: - Jeg er egentlig en rolig fyr, sier Grindheim. Her i samtale med Steffen Iversen. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
LOVER Å HOLDE SEG I SKINNET: - Jeg er egentlig en rolig fyr, sier Grindheim. Her i samtale med Steffen Iversen. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Er det en fyr du gjerne klinker til litt ekstra mot?

- Han er veldig jovial og en hyggelig fyr. Men han var foran meg. Jeg måtte ta ham. Jeg gjør det jeg må, sier Grindheim og smiler.

Drillo mener Rommedahl byr på Danmarks største og eneste bakromstrussel.

- Er han den ekleste å møte?

- Ja, han har stor fart og er flink til å starte. Men de har jo ikke noen flere da, sa Drillo til NRK etter uttaket tidligere i måneden.

- Ikke kjempestor i Europa
En annen mann vi er blitt advart mot til det nesten kjedsommelige er stjerneskuddet Christian Eriksen (19). Også han spiller i Ajax, men Grindheim har aldri møtt ham i duell.

- Dette er dette første året han har spilt fast. Vi har aldri møtt hverandre på banen. Men de kaller ham den nye Sneijder eller van der Vaart i Nederland. Han er en klassisk nederlandsk nummer 10.

- Du liker vel å møte spillere har et «navn»?

- Det er alltid kult å møte folk med store navn. Nå har han ikke et kjempestort navn ute i Europa, det er helst i Norden at han er et stort talent. Men han kommer til å bli god, det er jeg 100 prosent sikker på. Han er god allerede, men ung, så han svinger veldig i prestasjonene. Forhåpentligvis har han en dårlig dag på lørdag, sier Grindheim.

Foruten Rommedahl og Eriksen forventes den danske midtbanen å bestå av Christian Poulsen, William Kvist og Michael Krohn-Dehli - også sistnevnte med en fortid i Ajax.

MANNEN DRILLO FRYKTER: - Han er den eneste bakromstrusselen, sier landslagssjefen om Dennis Rommedahl. 
Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix
MANNEN DRILLO FRYKTER: - Han er den eneste bakromstrusselen, sier landslagssjefen om Dennis Rommedahl. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Vis mer

- Hva tenker du om kvaliteten på den midtbanen?

- Poulsen har mye erfaring og er i Liverpool-stallen, så han er en god fotballspiller. Kvist har vært veldig god i Champions League og framstått som et sterkt defensivt anker. Jeg tror det blir en jevn kamp, hvor laget med den beste midtbanen vinner krigen. Nå har vi ikke fått laget ennå, men vi har tre sentrale midtbanespillere som spiller i klubbene sine (Grindheim, Hauger, Riise), mens de har to faste og én på benken, sier Grindheim.

- Regner med de vil selge meg
Selv varslet han i går til TV 2 at han ønsker seg vekk fra Heerenveen. Det står han for, men han avviser at han har hastverk.

- Jeg blir bare litt rastløs. Jeg har snart vært der i tre og et halvt år. Da er det kanskje på tide med noe nytt. Men jeg har ingen problemer med å gå ut kontrakten heller, jeg har ett år igjen. Jeg vet ikke om de vil tilby meg ny kontrakt heller. Jeg har ikke hørt noe, så da regner jeg med at de vil selge meg, sier han til Dagbladet.

- Overrasket over at du ikke har hørt noe?

- Jeg vet ikke hvordan det er i Nederland, de venter kanskje lenge. Jeg har ikke hørt noe. Uansett er jeg sugen på noe nytt, jeg skal være helt ærlig på det, sier Grindheim.

Men først er det Danmark som gjelder.

- Jeg er klar, lover han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling