Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk kjeft - og da er Susann helt suveren

SYDNEY (Dagbladet): Danmark- Norge 17- 19. Lagkaptein Susann Goksør Bjerkrheim fikk kjeft av Kjersti Grini. Da svarte Susann med suverene kontringsløp mot slutten av kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, hun var veldig fresh i dag. Men jeg kjefter på henne hele tida for at hun skal løpe. Hun er den raskeste spilleren vi har, så hun skal bare løpe så mye som mulig, sier Kjersti Grini.

- Må du kjefte på Susann for at hun skal få det til?

Advarer

- Ja, for hun skal liksom «safe» litt, og når hun ikke gjør det, så har de ikke sjanse til å ta henne. Susann skal bare stå på videre. Så blir dette ordentlig moro.

Susann tar utfordringen:

- Kjersti var misfornøyd med at jeg sto her på egen banehalvdel og ikke var først i kontringer. Det kan jeg jo være enig i, sier Susann til Dagbladet.

Det viktigste nå blir å få orden på fritida. Susann frykter at gjentakelse av det mislykkede fritidsopplegget fra Atlanta-OL skal ødelegge drømmen om OL-gull.

- Dette har vi snakket mye om. Vi har delte erfaringer med fritida i OL. Det blir stor avstand mellom kampene, mye større enn i VM eller EM. Så får vi se om vi klarer å gjøre dette bedre enn vi klarte i 1996, sier Susann.

For Susann - som deltar i OL nummer fire - er bevisstheten om dette avgjørende for prestasjonen.

Hele åtte av jentene - mer enn halve troppen er - OL-debutanter og kan derfor lett gå i fella.

Drar i dyrehagen

Slik vil Susann unngå brakkeliv der jentene bare tenker på håndball:

- Vi må ut av leiren. Ut og spise middag. Og besøke steder. Som å dra til zoologisk hage og se på sånne koalabjørner. Det så vi ikke i fjor under prøve-OL heller.

Dette er det Susann frykter:

Fikk kjeft

- Det er de diskusjonene vi får hvis noen av oss er ute og skal spise en middag. Om vi da sitter og diskuterer den kampen vi skal spille om to dager - da sliter vi. Når vi gjør andre ting, så gjør vi andre ting.

- Krever det ikke veldig mye sjøldisiplin å ikke snakke håndball?

- Jo, man kan godt snakke om kampen og se litt på video. Men så skal ikke diskusjonen spinne og gå videre. Da må det være slutt.

- Derfor var det vel fint å komme så godt i gang som mot Danmark?

- Veldig fint.

Svarer Susann Goksør Bjerkrheim. Som var på sitt beste i åpningskampen.