Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk kjeft - vant gull

I pøsende regnvær og gjørme parkerte Gunn-Rita Dahle konkurrentene, og sikret seg sitt andre gull på to uker. Æren for VM-gullet gir hun samboer og trener Kenneth Flesjå.

Gunn-Rita Dahle var overlegen i OL for litt over to uker siden. Men sykdom og en liten utladning etter OL-triumfen kostet krefter og fokus for jenta fra Bjørheimsbygd. 31-åringen fikk en liten knekk og holdt på å bli slurvete med mat og trening. Da tok trener og samboer Kenneth Flesjå kommandoen.

-  Det var så mye mas rundt Gunn-Rita, og lufta hadde gått ut av henne etter OL. Jeg måtte være streng mot henne daglig og si fra hva hun skulle gjøre, sier Flesjå til Dagbladet.

Han sørget for at kjæresten holdt fokus. I går fikk han den fete belønningen.

Barnevakt

-  I dag gir jeg faktisk all ære til Kenneth. Han måtte jo være barnevakt for meg mer enn noen gang. Jeg takker ham ved å varme hjertet hans på denne måten, sier Gunn-Rita Dahle og tenker på det nylig inkasserte VM-gullet.

Gårsdagens prestasjon var en ny maktdemonstrasjon og et nytt bevis på at 31-åringen er uslåelig i terrengsykling.

-  Helt vanvittig å bli verdensmester. Rett og slett utrolig. Dette skal da ikke gå an, sier Gunn-Rita og jubler.

I ekstase

I drøyt to timer på den 31,5 kilomter lange VM-løypa i de franske alper suste hun fra konkurrentene. I mål var hun over minuttet foran polske Maja Wlosczowskaja. Samboer Flesjå var i ekstase ved målgang.

-  Helt fantastisk. Og spesielt under disse ekstreme forholdene, sier Kenneth Flesjå.

VM-løypa var av samme kaliber som da Dahle syklet i 2002. Gjørme og regn sørget for total spenning gjennom hele konkurransen. Og da bremseklossene sviktet midtveis i løypa, ble det ikke bedre.

-  Det var helt ekstremt. Det var et lite kunstverk bare det å holde seg på sykkelen, sier Dahle om VM-forholdene.

Fantastisk sesong

-  Det viser bare hvor bra Gunn-Rita er til å takle alle forhold, sier Flesjå.

Gunn-Rita har hatt en fantastisk sesong i år. Toppen av kaka, OL-gull og VM-gull, har fått henne til å smile mer enn noen gang.

-  Jeg er i drømmeland for tida. Dette gleder oss så fantastisk mye. Denne seieren setter jeg meget høyt. Dette var stort for oss. OL-gullet skal jeg nyte fram til 2008. Jeg setter denne seieren nesten like høyt som OL-gullet. For det er vanvittig sykt å bli verdensmester også etter alt dette, sier Gunn-Rita Dahle.

Ved målgang sa Gunn-Rita dette til Kenneth:

-  Fy f... nå klarte vi å vinne dette også. Hun takket meg fordi jeg hadde vært så streng.

GULL-RITA: Gunn-Rita Dahle (31) takler alle forhold i terrengsykling. I heten i Aten tok hun OL-gull. I går sørget hun for VM-gull i pøsende regnvær.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media