Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk kjeft - vant kampen

Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen kjente ikke igjen gutta sine da han gikk til pause på 0- 1. Og det fortalte han dem.

SOGNDAL (Dagbladet): - De fikk beskjed om at de spilte som noen puslinger - jeg sa «dere har spilt ræva i en omgang», sier Jan Halvor Halvorsen til Dagbladet.

- Ingen ting av det jeg har sett i treningskampene - og ingen ting av det vi kan - ble vist i første omgang. Og derfor måtte jeg gi dem beskjed om at sesongen var i gang. Nå som vi står med tre poeng, betyr det at spillerne skjønte hva jeg sa.

Småkarer

Og Jan Halvor Halvorsen har rett. Sogndal gjorde seg sjøl til småkarer mot Stabæk før pause.

Sogndal- Stabæk

2- 1 (0- 1)

Fosshaugane

Mål: 0- 1 Inge André Olsen (39), 1- 1 Marco Reda (61), 2- 1 Kristian Ystaas (67).

Dommer: Per Ivar Staberg, Sunndal.

Gult kort: Alexander Ødegaard, Rune Buer Johansen, Sogndal, Inge André Olsen, Tom Stenvold, André Flem, Stabæk.

Tilskuere: 3215

De vant ikke dueller, trakk seg fra andre og lot gjestene få styre som de ville. Inntil altså, skjenneprekenen.
- Jeg vet ikke hvorfor det ble sånn, sier Sogndal-treneren.

- Det kan ha vært nerver, anspenthet - hva vet jeg. Men skuldrene på gutta var i hvert fall høyere enn jeg har sett dem siden jeg kom. Og derfor måtte de ned.

En lykkelig vinner

Få trenere er lykkeligere enn Jan Halvor Halvorsen når fotballaget hans vinner fotballkamper. Og etter tida han hadde i Start - den som endte med avskjed i fjor sommer - var han ekstra glad i går. - Herregud så godt det er å vinne fotballkamper, sier han til Dagbladet.

- Og så deilig det er å begynne med tre poeng. Og jeg har sagt det før og jeg sier det igjen nå: Vi skal ikke bli lette å slå her på Fosshaugane.

Fordi:

- Ut over at vi klarte å ta oss sammen i denne kampen har vi så veldig mye mer å gå på, sier han.

- Stallen vår er ikke stor, men de vi har, er gode fotballspillere. Og framover kan det bare bli bedre når gutta skjønner at de må slippe seg løs.

Uforståelig tap

Stabæk-trener Gaute Larsen skjønner at Jan Halvor Halvorsen er blid. Men han skjønner ikke hvorfor det gikk som det gikk.

- For meg er det nesten ufattelig, sier han.

- Vi hadde jo full kontroll på det i nesten en time. Men så slipper vi inn to helt unødvendige og billige mål, som keeper Jon Knudsen må ta en del av ansvaret for. Og så går alt i stå. De to siste besøkene på Fosshaugane før gårsdagens serieåpning har endt med 0- 2 for Stabæk. Målet de scoret denne gangen er imidlertid ingen trøst.

- Vi skal vinne en kamp som denne, sier Gaute Larsen.

- Det blir håpløst når vi gir bort seieren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media