Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk kjeft av Bjørndalen - nå angrer Ferry

Beskyldte konkurrenter for doping.

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): Björn Ferry ble uten medalje i skiskytter-VM, men utenfor banen har han som vanlig levert.

Fredag fikk media nok en smashball fra den svenske sitatmaskinen - da han beskyldte hviterusseren Rustam Valiullin for doping.

- Jeg må si at jeg er overrasket over at Valiullin tar inn ett og et halvt minutt på meg i sporet. Du kan selv lese resultatlista og se hva en del løpere har gjort tidligere i vinter. Så kan du trekke dine egne konklusjoner, sa Ferry.

Dagen etter fulgte han opp med å si «ingen røyk uten ild» da dopingspekulasjonene rundt de tyske skiskytterne blomstret opp igjen.

- En dårlig taper

Ole Einar Bjørndalen - som selv karakteriserte mistanken mot tyskerne som «barnslig» så lenge det ikke fantes bevis - mente Ferry gikk over grensa i antydningene sine.

- Jeg synes ikke det Björn gjør er bra. Så lenge ikke han ikke har noe konkrete bevis, har han ikke grunn til å mistenke noen. Det er folk som trener hardt og forbereder seg. At han synes det er rare resultater får han holde for seg selv. Det ødelegger både for idretten og for ham selv, sa han til P4.

Som fulgte opp:

SVENSKEN BAKERST: Maxim Tsjoudov, Ole Einar Bjørndalen, Dmitri Yarosjenko, Emil Hegle Svendsen og Björn Ferry under fellestarten i VM i skiskyting i går. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
SVENSKEN BAKERST: Maxim Tsjoudov, Ole Einar Bjørndalen, Dmitri Yarosjenko, Emil Hegle Svendsen og Björn Ferry under fellestarten i VM i skiskyting i går. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Framstår han som en dårlig taper?

- Ja, i norske øyne gjør han det.

Det mest berømte Ferry-sitatet kom i Anterselva i fjor, da han ble nummer fire på VM-sprinten, mens Andrij Deryzemlya tok bronse. Svensken ga imidlertid ikke opp håpet om medalje.

- Han skal pisse også, så får vi se, sa Ferry.

Ba om unnskyldning

Slike uttalelser blir det slutt på i tida framover. Før fellesstarten søndag fikk Rustam Valiullin en unnskyldning fra Ferry, som heretter vil være mer forsiktig når han uttaler seg. Sier han i hvert fall.

- Jeg angrer, nå må jeg slutte å si slike ting, sukker han.

- Ole Einar Bjørndalen mener du har gått for langt?

image: Fikk kjeft av Bjørndalen - nå angrer Ferry

- Ole Einar er jo rutinert, han kunne kanskje gjort det samme som meg for 12 år siden. Jeg vet jo ikke når jeg skal holde kjeft, men jeg har bedt om unnskyldning, sier Ferry til Dagbladet.no.

Han synes samtidig de svenske journalistene har sin del av skylda.

- Det jeg sa i fjor står jo i avisene i dag, sier han.

Synes synd på svenskene

Björn Ferry avsluttet mesterskapet på hjemmebane med en 9. plass, men nekter å være altfor skuffet.

- Det er kult at så mange har trodd på meg. Sjansene for medalje var ikke så store, jeg er ikke bedre enn dette.

- Overrasket over Emil Hegle Svendsen?

- Nei, men det er veldig sterkt. Han har gjort det kjempebra. Det er ikke bare enkelt å treffe med oppladningen til store mesterskap, så det er imponerende.

Et forslag om å skifte til norsk statsborgerskap faller derimot ikke i smak.

- Jeg får vel ikke plass på laget, gliser han til Dagbladet.no.

Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen hadde unnet svenskene en medalje, og er sikre på at Björn Ferry & co kommer tilbake.

- Jeg synes synd på svenskene som gikk gjennom mesterskapet uten medalje. Jeg ønsker dem alt godt i framtida og håper de kommer tilbake, sier Svendsen.

- Når Björn (Ferry) og Carl Johan (Bergman) er i form, er de utrolige skyttere og skiløpere. De trenger nok litt tid, det er et stort press når du har VM på hjemmebane. I neste VM eller OL er de tilbake, tror Bjørndalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media