Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk kjeft av ektemannen da hun fikk beskjeden om at hun skulle gå VMs siste løp

Fanny Horn Birkeland (28).

FIKK KJEFT: Fanny Horn Birkeland fikk kjeft av ektemannen Lars Helge da beskjeden om at hun likevel fikk gå fellesstarten kom. Hun liker det sånn. Og det virket, Fanny leverte et godt løp i den som kan ha vært hennes siste mesterskap.
FIKK KJEFT: Fanny Horn Birkeland fikk kjeft av ektemannen Lars Helge da beskjeden om at hun likevel fikk gå fellesstarten kom. Hun liker det sånn. Og det virket, Fanny leverte et godt løp i den som kan ha vært hennes siste mesterskap. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Fanny Horn Birkland var ikke kvalifisert for fellesstarten som avsluttet jentenes skiskytter-VM.

Men, som nummer 32 på rankingen, var hun likevel forberedt på at det kunne åpne seg en mulighet.

- Morten (Djupvik, sportssjef, red.anm.) banket på døra mi fem på elleve, to timer før rennet og ga beskjed om at jeg skulle starte. Da ble det mye hyling og skriking på gangen - av glede. Jeg hadde jo veldig lyst til å gå, sier Fanny etter å ha gjort unna en god fellesstart.

Hun ble nummer ni, noe som er bra med tanke på at topp 10 plasseringer ikke akkurat har vært hverdagen denne sesongen.

- Jeg er fornøyd med løpet mitt. Jeg gjorde det jeg kunne. Sisterunden var ikke all verden, men - som sagt, jeg er fornøyd, sier hun etter å ha kommet greit gjennom med kun en bom.

Fikk kjeft - Fortell om oppladingen til løpet?

- Jeg hadde jo begynt å pusse og pakke ned børsa da kontrabeskjeden kom. Da var det å prøve å fokusere om arbeidsoppgavene, og så fikk jeg litt kjeft av mannen min.

- Kjeft?

- Ja, han må snakke litt fornuft til meg. Det funker bedre med litt kjeft enn å snakke positivt, hehe. Han ba meg rett og slett om å ta meg sammen, sier hun om pep-talken fra ektemann Lars Helge.

Veddemål Og praten så ut til å virke den, Fanny gikk et såpass bra løp at praten om å avslutte karrieren etter årets sesong må opp til ny vurdering.

- Jeg har ikke bestemt meg, men det som inspirerer meg til eventuelt å fortsette er jo å få til skytingen og vise at jeg faktisk har mulighet til å få ned disse blinkene.

- Jeg har inngått noen veddemål, så hvis jeg fortsetter har jeg i alle fall nok å se fram til til sommeren, sier Fanny Horn Birkeland.

- Hva har du veddet om?

- Ha-he, det skal jeg heller forteller om i sommer, om jeg har klart å gjennomføre dem.