Fikk kjeft av Jönsson sist, slo tilbake med hattrick

Men Hamed-Allah feiret ikke scoringene.

(Dagbladet): Viking - Aalesund 1-3.

Tidligere i dag ble det kjent at Jan Jönsson tar to nye år i Aalesund. I kveld belønnet spillerne ham med lagets første seier i Tippeligaen på åtte forsøk.

Fra Abderrazak Hamed-Allah fikk han et enda mer direkte svar.

Spissen fikk kritikk av Jan Jönsson for å være for «ego» på banen etter kampen mot Strømsgodset sist søndag. Dagen etter møtte han ikke opp til trening da han skulle.

Marokkaneren scoret tre mål, og tok igjen Frode Johnsen på toppscorerlista. Men ingen av de tre scoringene ble feiret nevneverdig av 22-åringen.

Jan Jönsson hadde en lang prat med Hamed-Allah på banen etter kampen, og bekrefter overfor TV 2 Zebra at han må «klemme til» litt overfor spissen innimellom.

- Jeg klemte til ham ganske så bra - det var vel så seint som i går, eller om det var i forigårs. Og så er det jo en balanse hvor mye du skal klemme til. Vi har hatt en del på banen og en del utenfor. Han opplever det kanskje ikke som så store ting, Det kan være så enkelt som å gå til lunsj og spise den, eller tider, som irriterer lagkamerater, sier Jönsson.

- Burde stengt ham ute Han gjentok også at Hamed-Allah av og til kan bli for egoistisk.
 
- Av og til kan det se ut som han er for opptatt av å score mål. Men det skal man jo være, sier Jönsson.

- Jeg synes du burde ha stengt ham ute, mumler Viking-trener Kjell Jonevret, som sto ved siden av landsmannen under intervjuet.

For marokkaneren ble den store forskjellen på de to lagene.

- Så lenge han scorer tre mål, får han smile eller ikke smile, det legger ikke jeg meg borti, sier AaFK-kaptein Jonas Tollås Nation, som har snakket om problemer i spillergruppa. Han vil imidlertid ikke bekrefte at det har handlet om Hamed-Allah.

- Jeg har ikke sagt noen navn. Det er bare dere som spekulerer i at det er ham jeg prater om. Det er ikke nødvendigvis det, sier Tollås Nation.

- Ikke sint Hamed-Allah sier til TV2.no, på direkte spørsmål om hvorfor han ikke feiret:

- Jeg ønsket å slappe av.

Han sier videre at han ikke er sint.

- Nei, det er ikke noen problem. Jeg er veldig fornøyd. Jeg håper å score mer i neste kamp.

HATTRICK: Abderrazak Hamed-Allah tok igjen Frode Johnsen på toppscorerlista i Tippeligaen med sine mål nummer 12, 13 og 14 for året borte mot Viking i kveld. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
HATTRICK: Abderrazak Hamed-Allah tok igjen Frode Johnsen på toppscorerlista i Tippeligaen med sine mål nummer 12, 13 og 14 for året borte mot Viking i kveld. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Til NRK.no, sier han følgende:

- Selv om det kanskje ikke så sånn ut, var jeg glad for scoringene.

Giftige gjester Viking hadde grepet om kampen innledningsvis, men klarte ikke å skape de helt store sjansene. Gradvis slapp AaFK mer og mer til, og de virket mer målfarlige enn vertskapet sitt.

Hamed-Allah og Demar Phillips skapte en stor sjanse etter nøyaktig halvspilt første omgang, men somlet bort sjansen.

Men under et minutt seinere kom scoringen likevel. Phillips la inn fra venstresida, og Viking-forsvarerne var i overkant gjestfrie. Hamed-Allah steg til værs og nikket inn 0-1.

Hamed-Allah feiret ikke scoringen nevneverdig, men så bare ned i gresset mens han ble gratulert av lagkameratene.

Han fikk en god sjanse til å doble ledelsen etter 41 minutter, men igjen rotet han det til for seg, og mistet ballen.

To kjappe I første minutt etter pause var han frampå igjen, og lobbet over Rune Almenning Jarstein, men en utespiller ryddet opp bak Viking-keeperen. Sekunder seinere skjøt Phillips like over etter den påfølgende corneren.

Men seks minutter inn i omgangen scoret Hamed-Allah sitt andre mål. Denne gangen fra skrått hold via fingertuppene til Jarstein opp i krysset.

Og et drøyt minutt seinere ble han spilt fri på nytt, og løftet ballen opp i nettaket da Jarstein gikk ned for å blokkere. 3-0, hattrick og Hamed-Allah på delt førsteplass med Frode Johnsen på toppscorerlista.

Viking reduserte da AaFK-keeper Sten Grytebust ga retur på en heading fra King Osei Gyan etter corner. Kaptein Indridi Sigurdsson kriget ballen i mål i mølja inne i feltet.

Men flere mål ble det ikke, Viking tapte hjemme for første gang, mens Aalesund igjen er inne i kampen om bronse.