Fikk kjeft av kona etter Østensen-utspill

- Må lære meg å telle til 100, sier Inge Bråten.

(Dagbladet.no): Simen Østensen fikk en skikkelig skyllebøtte av Inge Bråten etter søndagens sprint i Otepää. Den svenske landslagssjefen ga Østensen skylda for at Emil Jönsson fikk ødelagt seierssjansene da han falt i finalen.

- Det er jo forbannet synd at enda en ung, urutinert nordmann ødelegger for svenskene, sa Bråten.

Gjennom Dagbladet.no tok Østensen til motmæle og kalte kritikken fra Bråten «latterlig». Også Bråtens kone ble oppgitt etter å ha lest ektemannens uttalelser, og i dag tidlig ringte hun og sa sin hjertens mening.

- Min kone ringte før klokka var åtte i dag tidlig, og fortalte hva som hadde stått på Dagbladet.no. Hun var fly forbanna og holdt ikke akkurat kjeft om hva hun mente, sier Bråten med et smil.

- Kona mi har flere ganger bedt meg om å telle til 10 før jeg sier noe når jeg er sint, men jeg bør kanskje heller telle til 100. Jeg kan godt si unnskyld for temperamentet mitt, og at jeg reagerer såpass på en slik episode, sier han til Dagbladet.no.

Ber om forståelse

Men Inge Bråten skal ha for én ting: Han gjør ikke langrenssporten kjedeligere. Og han innrømmer at kommentaren om Østensen falt mens han var heit i topplokket.

- Det må være lov til å bli irritert iblant, sier Inge Bråten.

FIKK SÅ LUA PASSET: Inge Bråtens kone likte dårlig uttalelsene ektemannen kom med om Simen Østensen. I dag fikk han en kraftig skjennepreken via telefon. - Hun var fly forbanna og holdt ikke akkurat kjeft om hva hun mente, sier Bråten til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX
FIKK SÅ LUA PASSET: Inge Bråtens kone likte dårlig uttalelsene ektemannen kom med om Simen Østensen. I dag fikk han en kraftig skjennepreken via telefon. - Hun var fly forbanna og holdt ikke akkurat kjeft om hva hun mente, sier Bråten til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX Vis mer

- Se det litt i sammenheng med min frustrasjon, og det beinharde mediekjøret jeg har hatt en god stund, sier han.

Men Bråten står fast ved at Jönssons fall i finalen skyldtes en urutinert, norsk løper.

- Vi har sett på TV, og fått versjonen fra løperne, og det er ingen tvil om at en svensk løper som var veldig opplagt denne dagen ble et offer for manglende rutine. Men å si at noen er urutinert er mer unnskyldende enn fordømmende. Jeg har ikke kalt Østensen noen verdens ting. Det var et  uhell, og jeg er enig med Østensen når han sier at Jönsson heller ikke er blant de mest rutinerte, sier Bråten.

Mer diplomatisk

- Du sa at «enda en nordmann ødela for svenskene» - hva mente du?

- Vi hadde vel Tobias Fredriksson i en finale i München, som uforskyldt ble lagt i bakken. Northug var vel involvert i den episoden. Men det er vel både norske og svenske løpere som ikke innehar den rutinen som gjør at vi kan unngå slike episoder. Det med sprint krever at man har gått en del verdenscupløp, og at man kan være det lille halvsekundet i forkant. Jeg er den første til å innrømme at Jönsson ikke er blant de snilleste i feltet, sier Bråten.

Han forteller at han har sendt en tekstmelding til Norges sprinttrener Ulf Morten Aune, hvor han skrev at han gjerne kunne be Simen Østensen om unnskyldning. Det var ikke nødvendig.

- «Det går helt greit.» svarte han. Så litt fighting skal vi ha, noen ganger reagerer man mer enn man burde gjort, men hovedmålet er at vi skal være mest mulig fair. Men hvis noen har reagert, ber jeg om unnskyldning, sier Bråten til Dagbladet.no.

Fikk kjeft av kona etter Østensen-utspill
Fikk kjeft av kona etter Østensen-utspill
<B>TOK TIL MOTMÆLE:</B> Simen Østensen likte dårlig å få kjeft av Inge Bråten, og stemplet kritikken som latterlig.