KOMPANY-MÅL:  Vincent Kompany (t.h.) var tilbake etter et lang skadeavbrekk og scoret Citys tredje mål med et lekkert hælspark da Newcastle ble nedsablet med fire mål. Foto: ANDREW YATES, AFP / NTB SCANPIX
KOMPANY-MÅL: Vincent Kompany (t.h.) var tilbake etter et lang skadeavbrekk og scoret Citys tredje mål med et lekkert hælspark da Newcastle ble nedsablet med fire mål. Foto: ANDREW YATES, AFP / NTB SCANPIXVis mer

Fikk kjeft av Mancini - svarte med lekker hælscoring

Kompany spilte sin første City-kamp siden januar.


(Dagbladet): Manchester City - Newcastle 4-0.

Tidligere i uka var City-manager Roberto Mancini sint fordi Vincent Kompany, som hadde vært ute av spill siden januar med skade, spilte for Belgia mot Makedonia.

Men han var ikke sintere enn at han ga belgieren kapteinsbindet i dag, og Kompany svarte med en lekker scoring med hælen. Målet var Citys tredje av fire mål i dag.

De lyseblå vant en overbevisende seier mot Newcastle, men ligger fortsatt 15 poeng bak byrivalen United på tabelltoppen med bare åtte serierunder igjen å spille.

- Kanskje for seint Firemålsseier i dag betyr samtidig at City har bedre målforskjell en lagene som jager bak dem - i tillegg til poengforspranget i kampen om andreplassen.

- Det var en god kamp. Det var ikke enkelt, for Newcastle er et godt lag, men vi spilte veldig bra. Kanskje det er for seint med tanke på ligatittelen, sier Mancini til BBC.

Carlos Tevez satte inn dagens første City-mål ved bakerste stolpe etter et innlegg fra Gael Clichy på venstresida. David Silva hamret inn det andre på overtid i første omgang etter godt forarbeide av Samir Nasri.

Kaptein Kompany hælsparket inn sitt første mål for sesongen etter at Gareth Barry banket ballen tilbake i feltet etter en svak avklaring etter corner.

Drøyt 20 minutter før pause satte Yaya Toure fart inn i feltet, var litt heldig som fikk med seg ballen, og klinket til fra veldig skrått hold. Newcastle-keeper Rob Elliot slapp ballen inn mellom seg og nærmeste stolpe.

- Viktig andreplass City-manager Mancini var godt fornøyd, og fokuserer nå på å sikre andreplassen samtidig som han sikter på FA-cupfinalen.

- Samir Nasri spilte veldig bra, og om vi fortsetter å spille som dette, vil vi ikke ha noen problemer i de siste par månedene av sesongen. Det er viktig å ta andreplassen og å vinne FA-cupsemifinalen neste uke.

14. april spiller City mot vinneren av omkampen mellom Chelsea og Manchester United som spilles førstkommende mandag (2. påskedag).