Fikk klar beskjed før sending

Før sin debut som Discovery-ekspert leverte Vegard Hansen (53) en tydelig melding til sin kollega Christian Gauseth (38).

UENIGE: Vegard Hansen og Christian Gauseth var ikke alltid enige. I sosiale medier får de kritikk. Video: Discovery + Vis mer
Publisert

Hansen fikk som kjent nylig sparken som trener i Mjøndalen, men det tok ikke lang tid før han var klar som ekspert hos Discovery, der han ble gjenforent med sin tidligere Mjøndalen-elev Gauseth.

Søndag satt de to for første gang sammen i studio, og dekket eliteserierunden i Fotball Direkte.

Til Dagbladet forteller Hansen at han før sendestart ga Gauseth beskjed om at det ikke måtte bli for mye tull mellom de to, som kjenner hverandre godt fra tiden i Mjøndalen.

- Jeg sa til Gauseth at han måtte prøve å moderere seg så godt han, og vi, kunne. Jeg sa at «det kan ikke bli bare flås og tull», forteller Hansen.

Han fortsetter:

- Men Gauseth har sin stil, og jeg er veldig fersk i dette her, så det er sikkert ting å korrigere inn til neste sending. Jeg vil anta at det er rom for forbedring.

KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Tidligere Mjøndalen-trener Vegard Hansen er ny fotballekspert hos Discovery. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Tidligere Mjøndalen-trener Vegard Hansen er ny fotballekspert hos Discovery. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Kritikk

Tilbakemeldingene fra seerne lot nemlig ikke vente på seg. Flere mente på Twitter at Gauseth tidvis var direkte ufin mot Hansen, og at de to kunne minne om et gammelt ektepar.

- Skal Gauseth og Vegard Hansen kjøre på med sånn passiv-aggressiv kjekling ut sesongen, eller? Det orker jeg ikke, var en av tilbakemeldingene på Twitter.

Hansen tar kritikken med knusende ro. Han kjenner seg ikke igjen i de relativt skarpe beskrivelsene.

- Christian og jeg har alltid hatt et litt spesielt forhold, og det skinte vel kanskje litt gjennom. Christian er Christian, og det er jeg også. Jeg ble ikke fornærmet, og reagerte heller ikke på noe, sier Hansen.

Han forteller at Gauseth alltid har «vært sånn», at de to har en fleipende tone, og at det dermed ikke ligger noe mer bak.

- Det er helt uproblematisk for meg, slår Hansen fast.

ENDRING: Vegard Hansen har sluttet med raserianfall som går ut over spillergruppa. Video: Andreas E. Særsland / Reporter: Henrik Ljosland. Vis mer

Varsler mer

Gauseth selv forteller til Dagbladet at Eliteserie-supportere kan vente seg mer fra ham selv og Hansen.

Gauseth har nemlig ingen planer om å endre seg på skjermen for å unngå slakt.

- Vi er et ektepar. Vi har vært gift i ni år, så det stemmer hundre prosent. Og i et samliv utvikler det seg en forståelse, og irritasjon, over partneren. Det er det Vegard og jeg har, sier Gauseth.

Han forteller at de to ikke kommer til å være enig om alt.

- Jeg kommer til å fortsette å være nedlatende mot ham, og han kommer helt sikkert til å være akkurat det samme mot meg. Hvis noen synes dette var tøft, eller reagerte på dette her, ja da kommer de til å få det vanskelig framover. For dette blir det mer av.

Han gjør det klart at supportere gjerne må ha sin mening, og at det er flott at folk interesserer seg for det de driver med.

- Det er helt topp, men vi må få løse det sånn vi alltid har gjort, med faglig tyngde, analyse, friske diskusjoner, uenigheter, stikk og humor. Det er bare å spenne setebeltet, for det kommer til å bli mye av det samme framover.

SLÅR TILBAKE: Christian Gauseth om Twitter-kritikken. Foto: Trond R. Teigen / NTB
SLÅR TILBAKE: Christian Gauseth om Twitter-kritikken. Foto: Trond R. Teigen / NTB Vis mer

Nytt stikk

Gauseth bekrefter at han før sendingen søndag fikk beskjed fra Hansen om at det ikke måtte bli for mye tull. Samtidig klarer han ikke dy seg fra å sende et nytt stikk i retning sin tidligere Mjøndalen-trener:

- Nå tror jeg ikke Vegard skal komme inn på første sending og mene for mye om hvordan vi skal gjøre det, humrer Gauseth, før han blir mer alvorlig:

- Vi prater sammen både om det faglige og diskusjonsmessige. Men jeg er aldri urolig for at det skal bli for mye vås. Hvis jeg skal si det jeg mener, synes jeg det er rom for mye mer glimt i øyet og humor i dekningen av norsk fotball.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer