Fikk kreft

Landslagstrener Ludvik Zajc (56) har amputert det ytterste leddet av stortåa på venstrefoten. - Jeg hadde føflekk-kreft under neglen, og ble operert sist torsdag. Håpet mitt er å kunne spille golf igjen om tre uker, sier Ludvik Zajc.

- Kanskje fordi jeg gikk i trange joggesko og frøs mye på beina. I stedet for å falle av som vanlig, sprakk neglen denne gang. På undersiden så jeg noe mørkt.

- Etter undersøkelsen ble det avgjort at det ytterste stortåleddet måtte kappes, sier Ludvik Zajc til Dagbladet

Optimist

I går byttet han bandasje for første gang.

- Såret ser pent ut. Det går fort framover, og jeg er optimist. Håpet er at jeg snart skal kunne gå normalt igjen. Jeg har tatt prøver, og skal til kontroll om tre uker. Først etter to år kan man si med sikkerhet at alt er bra, sier Ludvik Zajc.

Etter amputasjonen fikk hopptreneren beskjed om at legen hadde kuttet så han var sikker.

- Nå håper jeg at føflekk-kreften er borte for godt, og at jeg unngår å få lokal behandling med cellekur i beinet.

- Men man vet aldri, selv om jeg tror dette skal gå bra, sier Ludvik Zajc.

Halvparten igjen

Før jul gjorde han comeback som landslagstrener etter at Kjetil Strandbråten gikk av.

- Den amputerte tåa vil ikke gå utover jobben min som hopptrener. Jeg har jo fortsatt halvparten av den igjen, dessuten skal jeg verken løpe eller hoppe sjøl. Alt annet greier jeg som før, sier Ludvik Zajc.

Etter at han kom til Norge fra Jugoslavia 16. mai for 21 år siden, har han 16 medaljer som trener i internasjonale mesterskap:

  • Sju gull, fire sølv og fem bronse.

Nå har han tatt mål av seg til å få Hopp-Norge tilbake i verdenstoppen.

FØFLEKK-KREFT: Hopptrener Ludvik Zajc har amputert halvparten av den ene stortåa. Nå håper han kreften er borte for godt.