Fikk krisehjelp av pappa

BERGEN (Dagbladet): Runar Berg (31) har vært langt nede tidligere denne sesongen. Men den siste tida har pappa Harald Berg fungert som Glimt-profilens private psykolog.

- Fatter'n så faresignalene, forteller Runar Berg.

Den hjemvendte Italia-proffen har slitt etter hjemkomsten til Bodø. Både med en vond ankel og rare tanker i hodet.

Men på Brann Stadion i går kveld brukte han både det rare hodet og den vonde foten til å score to av Bodø/Glimts tre mål.

- Det var utrolig deilig etter å ha vært inne i den tunge perioden, forteller midtbaneesset til Dagbladet.

Åpent forteller han om den tunge perioden han har vært igjennom etter en forrykende sesongåpning med serieledelse og bare jubel. Plutselig var oppturen slutt. Både for laget og for Runar Berg.

Negative tanker

- Jeg hadde en gedigen nedtur. Jeg sleit tungt, sier han og presiserer at han snakker om sine egne prestasjoner og ikke kommenterer lagkameratenes innsats.

I denne fasen begynte de negative tankene å bre seg i 31-åringens hode.

- Jeg lurte nok meg selv i en periode. Jeg fant unnskyldninger og forklarte alt med den vonde ankelen, sier han.

For dårlig

- Hva var den virkelige forklaringen, da?

- Jeg har rett og slett vært for dårlig, svarer han. De siste ukene har han brukt mye tid sammen med sin far, fotballegenden Harald «Dutte» Berg.

- Han så faresignalene, han er flink til sånt, å se hva som skjer med meg før jeg selv ser det. Han advarte meg om at hvis jeg fortsatte slik jeg gjorde, ville jeg få mye pepper, forteller Berg.

- Det er ikke sånn at han kjefter og sånt, men han får meg til å tenke. Han har vært en slags hobby-psykolog, legger han til.

- Nå har jeg fått den lille, og nødvendige, gnisten tilbake, sier han.

DEN SATT: Runar Berg scoret to av Bodø/Glimts tre mål mot Brann i går.