Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk kritikk for uttakskriterier. Nå snur Skiskytterforbundet

Endrer kriteriene etter mye kritikk forrige sesong.

GJØR ENDRINGER: Odd-Bjørn Hjelmeset og Skiskytterforbundet gjør endringer etter uttakskritikk. Her fra OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GJØR ENDRINGER: Odd-Bjørn Hjelmeset og Skiskytterforbundet gjør endringer etter uttakskritikk. Her fra OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal bli lettere for skiskyttere utenfor A-landslaget å få gå verdenscup dersom de viser solid form, skriver VG.

Endringene kommer etter mye kritikk etter at Erlend Bjøntegaard ble vraket til verdenscupen sist sesong, selv etter å ha vært beste utøver under sesongåpningen på Sjusjøen.

Bjøntegaard vant ett renn og ble bare slått av Martin Fourcade i det andre. Likevel fikk ikke Beveren-utøveren gå rennene under verdenscupåpningen i Östersund.

- I utgangspunktet er det fortsatt «A-lagene» som skal gå de første verdenscuprennene, men vi har bestemt oss for å bruke en del mer skjønn i uttaket. Med dagens kriterier så hadde Erlend fått gått i verdenscup-åpningen, sier idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset til VG.

- Utøverne er tatt ut der fordi vi har tro på dem, akkurat som i langrenn, men vi sier at vi må gjøre en evaluering etter åpningsrennene på Sjusjøen. Hvis vi har løpere som ikke viser form og vi ser en løper på et rekruttlag eller privatlag som er bedre, så må vi gjøre en vurdering. Den var ikke der i fjor, sier Hjelmeset videre.

De nye uttakskriteriene ble nylig vedtatt på et styremøte i skiskytterforbundet.

Hele Norges coronakart