Martin Ødegaards ferdigheter utfordrer Lagerbäck

Fikk Lagerbäck til å tenke nytt

Martin Ødegaards talent og ferdigheter har fått Lars Lagerbäck til å tenke utenfor boksen. Det er bra for Norge.

HAR FORANDRET NORGE: Da Lars Lagerbäck ga Martin Ødegaard en fri offensiv rolle i det norske laget, skjedde det noe med Norge. Laget ble bedre. Det var Martin Ødegaards ferdigheter som utfordret Lagerbäcks filosofi. Og Norges landslagstrener lot seg utfordre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HAR FORANDRET NORGE: Da Lars Lagerbäck ga Martin Ødegaard en fri offensiv rolle i det norske laget, skjedde det noe med Norge. Laget ble bedre. Det var Martin Ødegaards ferdigheter som utfordret Lagerbäcks filosofi. Og Norges landslagstrener lot seg utfordre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Romania-Norge, kl. 20.45

BUCURESTI (Dagbladet): Så var han ikke hogd i stein likevel, Lars Lagerbäck. Og godt er det. Når ting ikke går som det skal er det nemlig nye tanker og ideer man trenger.

Ikke mer av det gamle.

I FJOR, DA vi spilte mot lavere rangerte nasjoner, virket Lagerbäcks Norge relativt bra. Resultatene bygde selvtillit og vi vant vår gruppe i Nations League.

Det ga oss den EM-bufferen vi trengte med Tyskland, Sverige og Romania som motstandere i kvalifiseringsgruppe F.

2019 BEGYNTE IKKE like bra. Fordi motstanden plutselig var bedre. 1) Det var vanskeligere å håndtere defensive dødballer og innlegg fra sidene, der sleit vi voldsomt. 2) Da kollektivet først sprakk defensivt, sprakk det skikkelig. Og resultatet av det – etter kamper mot Spania (1-2), Sverige (3–3) og Romania (2–2) – gjorde laget usikkert og tappet Norge for mye den selvtilliten som var bygd gjennom 2018.

Da vi dro til Færøyene i juni – for å møte laget som per nå har null poeng og minus 20 i målforskjell – spilte Norge som et aspeløv.

Selvtilliten var borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer