Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk lege-refs

Nettopp friskmeldt og jublende glad, setter Ole Einar Bjørndalen (31) tenna i et fremmed flagg som fort kan utgjøre en ny smittekilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ANTERSELVA (Dagbladet): Landslagslege Lars Kolsrud likte ikke Bjørndalens stunt bare 20 dager før første OL-konkurranse, og la ikke skjul på at han skulle ta det opp med ham.


-  Ubetenksomt. Han burde ikke gjort det. Det vil være utrolig irriterende om han skulle bli syk på grunn av det der, sier landslagslegen om Bjørndalens flaggstunt rett før han gikk inn til en knusende seier på generalprøven før OL.

Ole Einar er nettopp friskmeldt etter en bihulebetennelse og to antibiotikakurer.

Tenkte ikke

Han håper og tror at Bjørndalen ikke pådrar seg noen plager på grunn av flagget han tok i munnen - og skriver tabben på kontoen for «utrolig lykke».

-  Om han hadde tenkt seg om, så ville han ikke gjort det, men Ole Einar var så glad at han ikke tenkte seg om. Han var den som mest av alle trengte en god bekreftelse etter knotet på jakstarten to dager tidligere. Nå vet han at alt er som det skal være før OL, så det var en kjempestein som falt fra hans skuldrer i dag, sier Kolsrud.

-  Større flagg

-  Fikk du deg en støkk da han tok flagget i munnen?-  Nei, jeg gjorde ikke det. Jeg tenkte heller at nå var han lykkelig, med store bokstaver. Han manglet rett og slett en hånd da han fikk flagget, og dette var et av få øyeblikk han ikke visste hva han skulle gjøre. Men det er ganske små sjanser for at han blir smittet på grunn av dette. Det er nok verre om noen hoster ham opp i ansiktet.

-  Ole Einar er veldig bevisst på alt han gjør, selv om han også kan være spontan. Så vi får heller håpe at han får et mye større flagg neste gang, slik at det ikke er mulig å få det i munnen, sier Kolsrud.

UBETENKSOM: Her sklir en lykkelig Ole Einar Bjørndalen inn til suveren seier på gårsdagens 15 kilometer - med et fremmed flagg I munnen. - Ubetenksomt, mener landslagslegen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!