<strong>AVRUNDER KVALIKEN:</strong> Rune Almenning Jarstein og Norge forbereder den siste kampen i VM-kvalifiseringen. Den spilles mot Nord-Irland søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
AVRUNDER KVALIKEN: Rune Almenning Jarstein og Norge forbereder den siste kampen i VM-kvalifiseringen. Den spilles mot Nord-Irland søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Norge - Nord-Irland

Fikk lese at han ikke skulle stå for Hertha: - Rart å se laget på TV

Men keeper Rune Almenning Jarstein aksepterer at han ikke er førstevalget i Europa League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Rune Almenning Jarstein (33) og Norge avrunder søndag VM-kvalifiseringen. Nord-Irland er motstander på Ullevaal stadion.

Da Dagbladet snakket med Jarstein lørdag ettermiddag, var ikke laget klart. Men Hertha Berlin-keeperen er i form, tross 10. plass og middels start i Bundesliga.

Jarstein er fortsatt førstekeeper i serien. Men i Europa League er det andrekeeper Thomas Kraft (29) som har fått tilliten. Filosofien bak dette skal være at trener Pál Dárdai ønsker å holde begge sisteskansene på tå hev.

At Hertha skulle løse keeperplassen slik i Europa League, var noe som først oppsto som «en erfaring» og «et rykte» i tyske aviser. Jarstein hadde selv ikke hørt noe fra treneren, men sier at dette er uproblematisk for ham.

<strong>UAVGJORT:</strong> Hertha Berlin spilte 2-2 mot Bayern München sist helg. Foto: NTB scanpix
UAVGJORT: Hertha Berlin spilte 2-2 mot Bayern München sist helg. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg var egentlig klar over det. Jeg hadde lest om det. Så fikk vi beskjed rett før kampene startet at det er sånn det er. Det er helt greit. Jeg liker godt å trene en uke før kamp, så det er null problem.

- Du aksepterer at du ikke står i Europa League?

- Ja, null problem.

- Du aksepterer også at du må lese om det i avisa før treneren kommer og forteller deg det?`

- Det er vel egentlig ikke noe han hadde sagt i avisa. Det var noen som spekulerte i det.

Og:

- Kommunikasjonen i klubben har alltid vært grei, understreker Jarstein.

Sjokktap

Hertha Berlin er i gruppe med det svenske sensasjonslaget Östersund. Også Zorya Luhansk fra Ukraina og Athletic Bilbao er i gruppa. Hertha har åpnet med to strake tap.

Ikke minst fikk 0-1-brøleren for Östersund i forrige uke tyske aviser til å bruke ord som «pinlig» og «skandale». Jarstein så kampen på TV.

- Det er rart å se laget på TV og ikke være der. Målet er selvfølgelig å gå videre fra gruppa. Det er fortsatt gode muligheter.

Enklere

Langt enklere var det å møte San Marino i VM-kvalifiseringen torsdag. Norge vant 8–0. Faktisk tok det over 15 minutter før Jarstein var borti ballen. Det sier mye om San Marino.

Verre blir det søndag. Nord-Irland er sikret andreplassen i gruppa, noe som gir playoff. Men den dårligste toeren i samtlige grupper får ikke spille playoff.

<strong>JUBEL:</strong> Norge feide over San Marino og vant 8-0 torsdag. Fra høyre: Alexander Sørloth, Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson og Markus Henriksen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
JUBEL: Norge feide over San Marino og vant 8-0 torsdag. Fra høyre: Alexander Sørloth, Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson og Markus Henriksen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Kampen er også viktig med tanke på seeding i playoffen. Det vil derfor være et heltent Nord-Irland som kommer til Ullevaal.

Jarstein sier:

- Det er en tøffere motstander enn San Marino. De er veldig gode, det er et lag som alltid gir hundre prosent. Et godt dødballag. De har tre bak der som spiller sammen i Premier League. Det blir en spennende kamp.

Nerver

På en pressekonferanse lørdag ble trener Lars Lagerbäck spurt av britiske journalister om han tror Nord-Irland vil være preget av nerver. Målet er å ikke bli dårligste toer.

- Er de ikke klar for omspill allerede? Det hadde jeg ikke tenkt på. I slike situasjoner kan nerver spille inn, men Nord-Irland virker erfarent og mentalt sterkt, påpekte han.

VM-KVALIK
Tyskland990038-327
Nord-Irland961217-519
Tsjekkia933312-1012
Norge931516-1610
Aserbajdsjan93159-1410
San Marino90092-460

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer