Fikk én kamps karantene for «jævla dommerfaen»

Lillestrøm-spilleren Thomas Lehne Olsen må trolig stå over den kommende seriekampen mot Start etter utbruddet mot dommeren i lokalderbyet mot Vålerenga nylig.

TOK SELVKRITIKK: Lillestrøms Thomas Lehne Olsen får en kamps karantene for utbruddet mot dommeren etter derbyet mot Vålerenga. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TOK SELVKRITIKK: Lillestrøms Thomas Lehne Olsen får en kamps karantene for utbruddet mot dommeren etter derbyet mot Vålerenga. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble klart da disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund mandag kom med sin avgjørelse. Olsen kan anke straffen.

Disiplinærutvalget omtaler Olsens uttalelser i pauseintervjuet med Eurosport som «uakseptable».

«I henhold til retningslinjer for disiplinærsaker 2018 skal en spiller normalt ilegges to kampers karantene for gjentatt eller grov munnbruk mot dommer. Det har vært utgangspunktet for disiplinærutvalgets vurdering selv om uttalelsene ikke ble fremsatt direkte til dommer», skriver utvalget videre.

I straffeutmålingen er det lagt vekt på at Olsen beklaget sine uttalelser uoppfordret etter kampen. Det anses også som formildende at intervjuerens oppfølging til en viss grad kan ha fremprovosert spillerens uttalelser.

Det kokte på Åråsen da Lehne Olsen ble felt av Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey kort tid før pausesignalet lød i den aktuelle kampen. LSK-spillerne og hjemmepublikummet ville ha straffe, men det var vinket for offside i forkant av fellingen.

Avgjørelsen var hårfint riktig, men det hadde åpenbart ikke Olsen fått med seg da han i pausen på direktesendt TV langet ut mot assistentdommeren som hadde vinket med flagget.

– Jeg er drittlei. Nå må han begynne å følge med. Jævla dommerfaen, raste LSK-spilleren.

Etter kampen angret spilleren seg.

- Det er frustrasjon midt i kampen der. Det er bare å beklage. Jeg tror ikke vi skal skylde på dommeren, sa Lehne Olsen.

-

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer