Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk navngi «Private Ryan», men krigen fortsetter

Britiske medier lot ikke sjansen gå fra seg. Ryan Giggs preget forsidene i dag.

 PREGET:  Ryan Giggs så preget ut da han feiret ligagullet med resten av Manchester United-spillerne søndag. Foto: (AP Photo/Jon Super)
PREGET: Ryan Giggs så preget ut da han feiret ligagullet med resten av Manchester United-spillerne søndag. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

(Dagbladet): Manchester United-stjernen har faktisk preget forsidene i flere dager nå, men da som en anonym skikkelse midt i en utroskapsskandale.

Men etter at en folkevalgt i går valgte å navngi Giggs i Parlamentet var den såkalte gagging ordren ubrukelig. Før det hadde også statsminister David Cameron innrømmet at han visste hvem det dreide seg om.

«Naming Private Ryan», skriker forsiden til Daily Mirror i dag.

Saken har fått langt mer oppmerksomhet enn hva den egentlig fortjener. Det hele dreier seg om Giggs' påståtte forhold til glamourmodellen Imogen Thomas, men etter at han gikk rettens vei for å sensurere mediene, har saken vokst kraftig i styrke.

Fortsetter kampen Gratisavisa Metro, som også i går hadde Giggs på forsiden, da i en litt syrlig sak om familieglede (alle visste jo da at familieidyllen kanskje ikke var på topp i Giggs-huset), slår selvsagt opp saken i dag også.

image: Fikk navngi «Private Ryan», men krigen fortsetter

- Men mens stjernens gagging order mot pressen og Twitter faller sammen, vokser presset om en endring av lovverket, skriver avisa på forsiden.

Mye tyder altså på at det rent prinsipielle i saken vil fortsette å være emne til debatt. Om lag 30 Premier League-profiler skal ha gått rettens vei for å sensurere mediene.

- Vil ikke bli kneblet Til slutt var det altså en folkevalgt for Liberaldemokratene som fikk identifisert Giggs. Det bærer forsiden av Daily Mail preg av.

«MPs (Folkevalgt): Vi vil ikke bli gagged, my lord», lyder forsiden.

Det som gjør at pressen nå håper lovverket og praksisen vil bli endret, er at verden har forandret seg. Det innrømmet også David Cameron i går. På Twitter har Ryan Giggs vært blant de heteste emnene de siste dagene, og flere millioner har fått lese navnet hans der.

75.000 tweets - Avslørt: Storbritannias best bevarte hemmelighet, skriver The Independent over et virkningsfullt bilde av Giggs. Avisen kalte i går hele loven en farse.

image: Fikk navngi «Private Ryan», men krigen fortsetter

Ryan Giggs har varslet søksmål mot alle som navngir ham, og skal ha satt i gang en prosess med å saksøke Twitter og tre personer som navnga ham der. Men som The Sun påpeker, det kan bli rimelig mange søksmål hvis Manchester United-profilen skal saksøke alle som har identifisert ham.

- Etter 75.000 twitringer og en massiv rettslig kamp, ble fotballspilleren i sentrum av en Twitter-storm navngitt da en folkevalgt fortalte parlamentet: Det er Ryan Giggs.

CNN-profilen Piers Morgan er blant profilene som har navngitt Giggs på Twitter. Han var også blant dem som risikerte fengselsstraff for å ha gjort det.

- Men en folkevalgt kan gjøre det, og det er fint. Dommerne våre får Storbritannia til å se idiotisk ut, skriver han på Twitter.

image: Fikk navngi «Private Ryan», men krigen fortsetter
image: Fikk navngi «Private Ryan», men krigen fortsetter
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media