Casper Ruud

Fikk «nei»: - Referer til narkotika

Statens vegvesen ga Casper Ruud nei på en søknad om personlig bilskilt. - Blir litt feil, svarer talsperson for Team Ruud.

BLODFAN: Tennisspilleren Casper Ruud ønsket å hylle favorittartisten sin på et personlig bilskilt. Foto: Phamai Techaphan / Shutterstock / NTB
BLODFAN: Tennisspilleren Casper Ruud ønsket å hylle favorittartisten sin på et personlig bilskilt. Foto: Phamai Techaphan / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Siden 2017 har det vært mulig for norske bileiere å få sitt personlige kjennemerke, i form av bilskilt, på bilene sine.

For intet mindre enn 9000 kroner kan man selv bestemme hva som skal stå på bilskiltet, innenfor noen gitte rammer.

Statens vegvesen tillater derimot ikke hva som helst på bilskiltene. Det fikk nylig tennisstjerna Casper Ruud erfare.

- Ulempe for andre

Vegvesenet gir nemlig avslag dersom søknaden ikke oppfyller kravene i «bruksforskriften til utforming og innhold for personlig kjennemerke».

Da Ruud søkte om å få bokstavkombinasjonen «XOTWOD», skal han ha fått avslag i henhold til kravene i bruksforskriften. Det viser dokumenter TV 2s God Kveld Norge har fått innsyn i.

Statens vegvesen mener at dette kan anses å medføre en ulempe for andre.

«Dette på bakgrunn av en skjønnsmessig vurdering vi har gjort, da tegnkombinasjon XOTWOD referer til narkotika (Ecstasy and Oxcycontin ‘Till We Overdose) som er upassende og tillates ikke som personlig kjennemerke», heter det i brevet TV 2 har tilgang til.

Pressekontakt for Team Ruud, Tina Falster, avviser imidlertid at dette hadde noe med narkotiske stoffer å gjøre, men heller for å hylle artisten The Weeknd.

FRUSTRERT: Casper Ruud kranglet med dommeren da han røk ut av US Open. Video: discovery+ Vis mer

- Blir litt feil

Ifølge henne er Ruud «blodfan» av artisen. Bokstavkombinasjonen skal være en referanse til at han er fan.

- Casper er en idrettsutøver som både er avholdsmann og som tar avstand fra narkotika, så å vinkle dette til at han støtter narkotika blir litt feil. Dette er bare The Weeknd, sier Falster til TV 2.

Paragraf 2a-2 (5) i forskriftsteksten om personlig kjennemerker til bil, om utforming og innhold sier at «den som søker om personlig kjennemerke er ansvarlig for å velg en tegnkombinasjon som etter alminnelig oppfatning ikke er støtende, eller på annen måte medfører ulempe for noen».

Ellers stilles det krav om at skiltet må ha minst to bokstaver eller tall, ekskludert mellomrom, men maks seks eller sju tegn, inkludert mellomrom.

Etter å ha fått søknaden innvilget og betalt 9000 kroner, har du rettighetene til skiltet i ti år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer