Fikk nok av somling

Brann kan trolig se langt etter ti friske millioner til sportslig satsing. Avtalen med Vågen Brygge Invest strandet da klubben ikke klarte å svare på tilbudet innen tidsfristen.

BERGEN (Dagbladet): - Brann har ikke akseptert vårt forslag innen fristen. Det tar vi til etterretning, og vi vil nå konsentrere oss om vår kjernevirksomhet, sier investor John Einar Thorbjørnsen.

Sammen med Knut Jørgen Hauge tilbød Thorbjørnsen seg gjennom selskapet Vågen Brygge Invest (VBI) å ta over gjeldstyngede Brann Stadion, for så å leie anlegget tilbake til klubben for 1,7 millioner kroner i året. Som gulrot skulle Brann få ti millioner kroner til sportslig satsing og spillerkjøp gjennom en emisjon. Hele klubbens gjeld på 60 millioner kroner til Handelsbanken ville blitt slettet om VBI fikk tilslaget.

Fikk nok

Klokka 12 i går gikk tidsfristen som VBI hadde satt, ut. Først fikk Brann etter eget ønske utsettelse i en time, men da klubben forsøkte å utsette fristen nok en gang, fikk investorene nok. Nå anser Thorbjørnsen Brann som et skrinlagt prosjekt for VBI - selv om klubben ikke har takket nei til tilbudet.

- De har som sagt bare ikke akseptert forslaget innen fristen, sier han.

Thorbjørnsen vil ikke si om det var spesielle sider ved tilbudet som gjorde at Brann ikke klarte å bestemme seg i tide. For investorenes del var det muligheten for en boligutbygging på Stadion-området den dagen Brann flytter til en ny Byarena som lokket. I tilbudet lå det inne at Brann skulle få en stor del av fortjenesten ved en eventuell boligutbygging.

- Jeg synes skissen har vært bra. Hva som eventuelt mangler i tilbudet, må du nesten spørre Brann om.

Slengte på røret

Hele Brann-miljøet var i går usedvanlig tause etter at bruddet med VBI ble kjent. Brann-formann Magne Revheim nektet i går ettermiddag å si noe som helst om den strandede avtalen. Da Dagbladet omsider kom i kontakt med Revheim, gikk det rundt fem sekunder fra Brann-formannen tok telefonen til han slengte på.

- Beklager, jeg har ikke noe å formidle i den anledningen. Klikk! var den avvisende meldingen Revheim kom med.

Formannen i Brann ASA, Ivar Hanestad, svarte ikke på telefon i hele går. Han ringte heller ikke opp igjen etter beskjed. Selv ikke administrerende direktør Bjørn Dahl i Brann ASA ville si noe om den strandede avtalen.

- Det overlater jeg til Hanestad og Revheim, sier Dahl.

GA OPP: De ville, og prøvde å få til en avtale med Brann. Men tregheten i Brann førte til at mennene bak Vågen Brygge Invest, John Einar Thorbjørnsen (t.v.) Knut Jørgen Hauge trakk hele tilbudet.